Boeideel schuur

T.Vissering

 • #1
Hallo,

De boeidelen van mijn schuur zijn niet helemaal best meer en beginnen op bepaalde plekken te rotten. Nou wil ik dit gaan vervangen, maar hoe zit dit vast? Er zit nu een aluminium trim overheen van de dakbedekking.
Als ik "achter" het boeideel kijk zie ik houten balkjes uit de muur steken, zit het hier dan op vastgeboord? Hoe moet ik te werk gaan met de trim? Kan ik het boeideel er zo vanaf trekken en weer nieuw hout onder de trim steken of moet die trim ook vervangen worden?
Alvast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Beetje moeilijk. Ik denk dat de boeidelen zeker aan die balken vastgeschroefd of gespijkerd zitten. Van zinken kraaldelen weet ik dat de kraal met plaatjes aan een boeiboord zit; bij een trim zou je voorzichtig 1 kort boeideel los moeten halen om te kijken hoe 't zit.
   

  Josr

  • #3
  Ja normaal zit het gespijkerd of geschroeft op die balken die uit de muur steken (= gordingen). Dus van de voorkant van de boeiboord door de boeiboord in de gordingen.

  De reden dat jij niks ziet is omdat het dichtgeplamuurd is.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu