Bodem kruipruimte afdekken met PE-folie

Pancake

  • #1
Ik heb (mede omdat mij kruipruimte niet voldoende kan ventileren) last van een vochtige kruipruimte. Het is niet zo vochtig wat er water in de kruipruimte staat, maar het voelt klam aan en de waterdamp condenseert tegen de fundering en leidingen.

Nu wil ik de bodem van de kruipruimte afdekken met PE-folie. Om te voorkomen dat de folie beschadigt raak als ik ooit nog eens onder de vloer moet zijn, wil ik er eerst een stucloper onder leggen (goedkoop en sterk) en vervolgens de PE-folie. Mijn vraag is echter hoe ik deze PE-folie vast moet maken.

Ik kan de folie achter een houten regel klemmen die ik vervolgens tegen de (betonnen) fundering schroef. Veel (boor)werk in ongetwijfeld loeihard beton. Ik kan echter ook betontegels langs de zijkant leggen. Dit zal iets minder goed afdichten dat de houten regel, maar is wel veel minder werk.

Wat zouden jullie doen?

Overigens: het ventilatieprobleem wil ik oplossen met een aantal pijpen door de muur tot in de kruipruimte.

Voor de volledigheid: de vloer is van beton.
 

Superkees

  • #2
Ik heb het laten doen tijdens de bouw. Mijn idee was om het met latten vast te zetten, maar de aannemer heeft er een laag zand op gestort van een een kleine 10 cm.

Maar bij mij is de overweging wel geweest dat het niet ondenkbaar is dat er nog wel eens wat druk van onder zou kunnen komen.

Je zou het ook eventueel kunnen plakken met één of andere kit.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je een PE folie aanbrengt verklein je het oppervlak waar het vocht uitkomt enorm. Tegels aan brengen lijkt mij ook een oplossing.
Ik zou zeggen meet nu een periode de relatieve luchtvochtigheid breng de PE aan en dan nog eens meten. Is deze stukken lager moet het goed komen. Is de beganegrond vloer van hout of beton gemaakt.
Een kit die geschikt is voor PE folie zal niet goedkoop zijn.
 

Pancake

  • #4
De tegels dienen er alleen maar voor om de PE-folie strak te leggen (vanwege het gewicht van de tegels). Luchtvochtigheid meten is een goed idee. Overigens is de vloer van beton.
 

Roykes

  • #5
Ik zou er sowieso geen stucloper onder leggen... dit gaat allemaal liggen schimmelen. en of die folie echt nut heeft... er zijn legio kruipruimten waar zelfs een laag water instaat.

ik zou toch proberen om ventilatie in kruipruimte aan te brengen.. hier zijn zelfs speciale renovatie sets voor.
 

Pancake

  • #6
Even een kleine update:

Ik heb de ventilatie geregeld d.m.v. PVC-pijpen rond 80 onder de (betonnen) fundering door. Ter bescherming van de PE-folie heb ik worteldoek gelegd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu