Blum scharnier afstellen

Rds

 • #1
Beste klussers,

Ik heb een kastje hangen in de keuken waar een Blum scharnier inzit.
Echter klapt het nu heel hard dicht.

De stelschroef die ik gevonden heb zorgt alleen voor de zwaarte en vangt niet goed de klap op.

Iemand die mij kan helpen? 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Op de site van Blum lijkt het eroip dat dit de klapscharnieren "AVENTOS HK-S" betreft.

  Wanneer je vervolgens googelt met AVENTOS HK-S montage of met AVENTOS HK-S manual kom je allerlei documenten en zelfs video's tegen, die je haarfijn vertellen hoe dat scharnier afgesteld zou moeten worden.:wink:

  Is de AVENTOS HK-S niet exact jouw scharnier, dan zou je op de site van Blum kunnen gaan zoeken welke dan wél exact overeenkomt om vervolgens met die naam te gaan zoeken naar een handleiding.
   

  debueger

  • #3
  Als de deur hard dichtslaat is het meestal de demper die niet goed meer is. Deze zijn gemakkelijk uit het mechanisme te halen. Het is goed om even te kijken op het internet hoe een demper eruit ziet. Zoek op Blum en demper, dan vind je wel wat plaatjes. En zul je deze snel herkennen in de scharnier en zie je hoe deze bevestigd zit.
  Als de kast deur open staat, dan kan je met je vinger heel gemakkelijk de demper verwijderen door deze iets naar je toe te schuiven. Daarna valt deze eruit.
  Ik kon voor mijn oude Blum klepscharnier niet de opvolger van mijn model vinden. Maar toen ik de dempers aan beide zijde met de hand een beetje had schoon gemaakt en in en uit had gedrukt (5 min), toen werkte deze weer prima. Het erin zetten gaat ook gemakkelijk, je schuift ze gewoon er weer in.
  Een setje nieuwe dempers kost ongeveer een kwart van de prijs van een klepscharnier, dus opzich is het wel de tijd waard om uit te zoeken welke wel zou passen.

  Overigens kon ik het vervangen van een demper niet vinden op de Blum website.

  mvg Huib
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  @debueger
  Het is in dit forum zeer ongebruikelijk te reageren op oude topics.
  Bovenstaand topic is van 24 juni 2018, dus precies 4 jaar geleden.
  De topicstarter zal zijn probleem met de kastscharnier inmiddels ongetwijfeld hebben opgelost! :roll:
   

  debueger

  • #5
  Ik had hetzelfde probleem en zag dat er nog geen oplossing voorhanden was. Om andere te helpen heb ik op deze manier een oplossing vindbaar gemaakt.
   

  Lampje45

  • #6
  Kees hou eens op met het drammen over dit soort zaken.
  Aanvullende informatie is altijd nuttig. Laat dit soort zaken aan de moderatoren over, die ook een draadje, als die niet meer actueel is kunnen sluiten. Maar dat wordt niet gedaan. Dus daar ligt de oorzaak!
   
  • Like
  Waarderingen: Ronny en DAZ Niels

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Lampje45, houd nou eens op met commentaar te geven mijn opmerkingen, die ik plaats omdat het moderatieteam door omstandigheden heel beperkt van omvang is en daardoor te weinig tijd heeft om dit soort zaken aan te pakken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu