Bloembak maken

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #21
Aan wat voor houtwinkeltje moet ik denken? De bouwmarkten die ik ken zagen niet op diepte.

Wat bedoel je precies met
Kees61 schreef:
en de schroeven tegen de hartkant van de buitenzijden vastschroeven
 

Kloek77

  • #22
Een houthandel, vraag eens na in je omgeving want ze adverteren meestal niet en kunnen dus lastig te vinden zijn als je ze niet kent.

in tegenstelling tot bouwmarkten kunnen ze alles wat je wilt leveren en evt. op maat maken.
 

Kees61

  • #23
Bert, ik bedoel dat je je even moet voorstellen hoe het hout krimpt. Dan wordt het smaller. Als je de schroeven precies laat passen, dan kan het niet krimpen.
Als je de gaten wat ruimer boort en je schroeft de bovenste schroef tegen de onderkant van het gat aan, en de onderste schroef tegen de bovenkant van het te ruime gat, dan kan het hout toch nog iets krimpen.
Een sleufgaatje mag natuurlijk ook :-) maar dan is de kans weer groter dat er water in blijft staan.
 

Kees61

  • #24
Soms zijn er van die hobbywinkels waar ze stukjes triplex op maat zagen enzo. Maar je kunt het ook ff bij een timmerman in de buurt vragen.
 

Torching Vark

  • #25
Bij de kleinere en service gerichte doe-het-zelf zaken hebben ze vaak wel een zaagtafel staan die ze ook werkelijk gebruiken.
Als ik een idee heb dan teken ik het vaak even uit (zoals je boven al hebt gedaan, met een zij aanzicht en afmetingen) en ga er langs om 't spul te bestellen. Deze mensen zijn ook nog deskundig, dus adviseren je over het plan en kunnen bovengenoemde zaken voor je voorbereiden. En net als een houthandel (soms zijn het oude houthandels) kunnen ze je leveren wat je wil hebben.
 

Polopassat

  • #26
Kees61 :cry: (ander kluscaliber en H@s ) Zoals jij het omschijft moet het hout niet droogzijn want je zet hem al klem voor uitzetting, krimp kan wel. En je moet dan wel bolkoppen met ring gebruiken anders heeft het nog steeds geen nut want een verzonkenkop centreert zich.
En ik denk niet dat het een vrijwerkendeconstuctie behoefd te zijn omdat de afmetingen van de bak(ken) niet heel groot zullen zijn, de uitzettings marge's zullen dan binnen de perken blijven.
En waarom RVS schroeven???? deze zullen eerder breken bij zijwaardse bewegingen dan verzinkten schroeven, deze zijn een stuk taaier en kunnen de krimp bewegingen meebewegen (en ja ander kluscaliber na een aantal jaar zullen ze ook breken)
 

Kees61

  • #27
Laat mij eens zien hoe het hout kan scheuren als het uitzet?
Polopassat schreef:
de uitzettings marge's zullen dan binnen de perken blijven.
Weet jij wat voor hout gebruikt wordt?
Als je dat geimpregneerde hout neemt, dat is zijknat als je het koopt.
Weet jij ook hoe hoog die bloembak wordt? 40 cm misschien? Dat krimpt zo een paar millimeter als het tegen zit.
 

H@ns

  • #28
Bovendien hebben de balken niets met de krimp te maken, het gaat over de planken.
Leuk dat je ook even komt kijken maar graag wel zinnige informatie geven dan. Stoken heeft niet zo veel nut voor de vraagsteller.
 

Polopassat

  • #29
Andere kluscaliber :cry:

Ik geloof niet dat er gestookt wordt, we hebben alleen een andere mening van hoe je het het beste kan aanpakken. Er wordt dan alleen ineens geroepen, "Wij zijn denk van een ander kluscaliber Kees! Tegenwoordig werkt men liever met vrijscheurende i.p.v. vrijkrimpende constructies, kijk maar eens op tv... .En wordt dus de kennis van andere klussers in twijvel getrokken, hebben jullie alle kennis in pacht of zo. Zodra er tegen gas wordt gegeven en aan wordt gegeven dat er fouten in de aanpak zitten wordt het in eens stoken?? brrrrrr (en waar staan die balken genoemd??? lezen!)

Voor Bertplezier :P zou ik zeggen als je meerdere bakken maakt, doe een aantal zoals "het andere kluscaliber" en maak er een paar op de andere wijze. En vertel ons na een tijdje wat de grote verschillen zijn. Welke gescheurt en/of ingestort is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #30
Polopassat schreef:
... kijk maar eens op tv...
Nou ja, wat er in die TV-klus-programma's getoond wordt, dat ga je toch niet allemaal letterlijk nemen?

Stoken wil je het dan misschien niet noemen, maar je hebt duidelijk maar één doel: je gelijk krijgen. Wat heeft de TS er nou aan dat je steeds dat "kluskaliber" blijft herhalen? Blijkbaar voel je je erg aangevallen.

Ik stel een slotje voor!
TS kan daarna altijd een nieuw onderwerp maken met de resultaten. :wink:
 

H@ns

  • #31
Polopassat schreef:
Voor Bertplezier :P zou ik zeggen als je meerdere bakken maakt, doe een aantal zoals "het andere kluscaliber" en maak er een paar op de andere wijze. En vertel ons na een tijdje wat de grote verschillen zijn. Welke gescheurt en/of ingestort is.
ook lekker realistisch ja :? [not]
 

Toon

  • #32
Heren, ondanks jullie ongetwijfeld goed bedoelde adviezen, denk ik niet dat de ts geholpen is met dit soort discussies. Deze wil mijn inziens gewoon een leuke, vrij eenvoudige bloembak maken, welke echt niet voor het nageslacht bewaard hoeft te worden waarschijnlijk. Op deze manier zijn de bloemen en planten al weer uitgebloeid eer deze af is.
Ik zou jullie dan ook willen vragen deze discussie en het moddergegooi te stoppen.
 

H@ns

  • #33
Hij begon :mrgreen:
Maar je hebt wel gelijk denk ik. Zet maar op slot (kan het zelf ook doen maar ik ben betrokkene dus dat zou gezien kunnen worden als machtsmisbruik)

Ik doe het voor je. G
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu