Blijf je voorstrijk-strepen zien?

Matheos79

  • #1
Hoi,

wij hebben onze wanden superglad laten stucen en willen daar matte afneembare verf op verven (Flexa bruin).

Eerst moesten wij de wanden goed voorstrijken een goed uitrollen. Omdat de voorstrijk heel waterig is loopt het toch naar beneden


Blijf je deze strepen zien als wij hier 2 lagen verf overheen rollen?

Dank!!
 

Matheos79

  • #2
Mijn vrouw heeft voor de zekerheid er nog een keer overheen gerolt maar nu zitten er hier en daar wat glimmende plekken.



Blijf je dit zien met matte muurverf?
 

Tiho

  • #3
De eerste keer was al teveel. Nu zeker.

Voorstrijk mag geen film vormen op de muur. En strepen blijf je waarschijnlijk wel zien ja. Hoewel dit met mat een stuk minder opvalt.

Kun je de voorstrijk er nu niet zo afpulken?
 

Matheos79

  • #4
Het is nog steeds een beetje plakkerig op de glimmende plekken. Als je er voorzichtig overheen wrijft dan rubbelt het er een beetje af. Wat kunnen we hier aan doen? 24 uurtjes wachten en licht opschuren?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Dat "rullen" zit er over heel lang nog. Afschuren is het enige probate. En dan machinaal, het liefst met een long-neck met roterende schijf, maar een gewone machine kan ook. Niet te hard duwen, laat de machine het werk doen. Heeft u ook die niet, neem dan een vel schuurpapier, wikkel dit om een plankje van 30 x 7 en schuur daarmee de muur weer vlak. In geen geval uit de hand gaan schuren want dan trek u de voren in het sctucwerk, altijd vlak blijven.

Die strepen blijft u zien, zeker bij donkere kleuren. Misschien kunt u beter voor het voorstrijken een sproeiapparraat gebruiken. Deze verdeelt veel beter en bij juist gebruik geen strepen. Glimmende plekken zijn uit den boze: hierover glijdt u ahw met de roller uit en de hechting hierop is minimaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu