Verf blijft “zacht”

Jasper1978

  • #1
Hallo,
Eergisteren heb ik een houten onderstel geverft. Deze was origineel zwart gelakt. Eerst goed geschuurt en ontvet en daarna in een a merk grondverf gezet. Nu anderhalve dag later voelt de verf nog soort van “klam” en zacht aan. En kras ik zo met mn nagel er een kras in. Heb wel in de garage geverft waar de temperatuur niet al te hoog is. Maar sinds vannochtend het onderstel in de woonkamer gezet. Moet ik nog even geduld hebben tot de verd uitgehard is, of heb ik iets verkeerd gedaan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Je hebt erg weinig info, vermeld de soort verf.
 

Jasper1978

  • #3
Weet niet of ik merken mag noemen, maar het betreft flexa hout grondverf grijs..
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Grondverf over een (geschuurde) bestaande laklaag in combinatie met een lage temperatuur verlengt de droogtijd. Ook de laagdikte is hier van belang. Uiteindelijk zal doordroging plaatsvinden. Bij verouderde niet goed geroerde verf zal dit nog langer duren.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #5
Toch wel eerst ontvet en daarna geschuurd? en heb je een idee welke verf er op zat, wat voor soort? grondverf is meestal wel vrij snel droog, en om nou te zeggen dat het koud buiten/ in de garage is?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Was het toevallig hardhout?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Weet je wel zeker dat er verf op zat?
Hier verder naar beneden heb ik een topic waar "de verf" was bleek te zijn en nu 2 maand later is de verf nog steeds niet droog.
Is het was dan mijn advies, de verf er weer afhalen, alles glad schuren en weer in de was zetten want verven zal onbegonnen werk blijken of je moet overal flink wat af kunnen schuren.
 

Jasper1978

  • #8
het betreft een houten onderstel van een tafelvoetbalbak. deze waren zwart gelakt. dus geen was.
eerst ontvetten en dan schuren?? is dat een juiste volgorde. het vuil wat er op zit schuur je toch weg?
geen idee wat het voor type hout is, ik denk iets van beuken. iig geen hardhout
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
Als je eerst gaan schuren zonder te ontvetten smeer je het vuil alleen maar uit. En ook zal het schuurpapier sneller vollopen, waardoor je niet goed genoeg zul schuren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu