Blazen in verf

Dick3

  • #1
Vorig jaar heb ik de boeidelen van mn schuur vervangen door nieuwe red cedar boeidelen. Deze werden in de grondverf gezet geleverd. Voordat ik de boeldelen ben gaan afschilderen heb ik deze eerst onvet, geschuurd en daarna in de hooggglans gezet. Steeds onstaan in hetzelfde stuk van het boeideel blazen in de aflak verf; wat ik ook doe helemaal kaal krabben, ontvetten , schuren enzo alsnog onstaan er weer blaasjes dan weer net op een andere plek. De rest van de boeideln zijn op dezelfde manier behandeld en zien er perfect uit. De verf is er oeverigens ook niet in de zon opgebracht. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?
Alvast bedankt.
Groet
Dick
 

Fiesiekus

  • #2
Lijkt op vocht dat ontsnapt uit het hout. Lekt er ergens water achter de boeiboorden?
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Mogelijks is het hout hars aan het afgeven (bloeden). Bij het opwarmen door de zon ontstaat er een soort gasophoping en deze gasbel duwt de verf weg. Zie je geen geelachtig goedje als je de blaas wegsteekt?

Isoleren met een schellakvernis is dan de oplossing.
 

Dick3

  • #4
Dank voor jullie snelle reacties. Het boeideel is helemaal droog en ik zie geen sporen van lekkage. ik zie verder ook geen sporen van hars of bloeden als ik het kaal maak. Ik dacht zelf ook aan gasvorming en heb nu maar met een speld een gaatje in de blaas geprikt, maar denk niet dat dit een definitieve oplossing is.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Toevallig gen fotootje van het probleem?
 

Dick3

  • #6
Hoi mwdecor,

wat is overigens schellakvernis?

groet
Dick
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #7
= vernis op basis van alcohol/spiritus en schellak. Heeft de specifieke eigenschap om bvb harsen en zeer moeilijk te overschilderen vervuiling te gaan isoleren. Bestaat ook onder de vorm van verf(isoleergrond )
 

Dick3

  • #8
Dank je welwdecor; ga ik zeker proberen en laat het resultaat weten.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #9
Ik heb wel gezegd dat het in geval van doorbloeden van het hout is hé? Anders zie ik niet veel nut om dat product toe te passen.
 

Dick3

  • #10
Hoi,mwdecor en collega klussers,
ik heb je idd wel goed begrepen dat dit alleen voor het bloeden gaat.
ik heb inmidels de blazen weer kaal gemaakt , goed ontvet en geschuurd opnieuw en met bewolkt weer weer geschilderd maar helaas komen ze nu op een andere plaats terug. Ik wordt er helemaal gek van; het boeideel is nieuw en op de andere 30 mtr is geen blaasje te zien alleen in dit gebied blijven ze op de een of andere manier steeds terugkomen. Heeft iemand nog een tip.
Alavast bedank.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #11
Ik zou daar toch eens een vochtmeter tegenplaatsen hoor..;
absoluut niet normaal wat er hier gebeurt.
Heb je lak gebruikt over de grondverf?
Hoe groot is dat boeideel?

Een mogelijke oplossing is de verf over zijn geheel ruw opschuren zodanig dat het hout terug kan ademen en een één-pot-systeem erover zetten. Dat is vochtregulerend.

Maar eerst toch eens de vochtigheidsgraad van het hout meten, ik heb zo de indruk dat er absoluut "iets" uit moet!
 

Dick3

  • #12
Hoi mwdecor,
dank voor je reactie. Het is een goed idee om de vochtigheid in het hout te gaan meten. voor mij is het ook nog steeds een raadsel.
we praten over een stukje boeideel van 50x 10 cm waar het probleem zicht voordoet op een totale lenge van 30mtr; het boeideel is 30cm breed en 3,8 cm dik. Ik heb het inderdaad afgelakt met halfglans.
Het moet toch goed te krijgen zijn zou je zeggen.
groet
Dick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu