Blazen in verf - blazen op de muur

Steppauw

  • #1
Hallo,

We zijn sinds enkele maanden bezig met het renoveren van een oud huisje. Momenteel zijn we toe aan het verven van de muren, maar er zijn wat problemen opgetreden. Nadat we gisteren de kamer hadden geverfd (2 lagen) zagen we vandaag dat er zich blazen op de muur hadden gevormd. We wilden vandaag nog een derde laag aanbrengen, maar wanneer we erover verfden kwamen de eerste lagen er gewoon terug af, tot we de witte muur eronder terug zagen verschijnen.

Iemand enig idee hoe dit komt?
Kan het eventueel door te snel 2 lagen over elkaar te zetten?
En weet iemand wat we er best aan kunnen doen?

Alvast bedankt!
 

Mechas79

  • #2
Wat is het voor een muur?

Wat zit eronder? is het een vochtige muur?

2 lagen op 1 dag moet kunnen met een muurverf en een interval van min 3 uur bij kamertemperatuur en RV 45-55 %

Kunt u wat meer details vertellen?
 

Steppauw

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie!
We zien het momenteel enkel op de buitenmuren. De muren zijn eerst bijgeplamuurd en daarna afgeschuurd. Voor het verven werden ze stofvrij gemaakt. De verf is witte latex-muurverf met daarbij pigment, er werd geen primer gebruikt.
De buitenmuren zijn niet geïsoleerd, maar hebben wel een spouwmuur. Ze zullen vermoedelijk wel kouder zijn dan de andere muren, misschien heeft het daar iets mee te maken?
 

Mechas79

  • #4
Ik denk inderdaad voor zover ik het achter mijn bureau kan inbeelden, dat het een reeks van oorzaken is. U muren zijn mogelijk te koud, waardoor doordroging van de verf wordt vertraagt en dus ook het interval van overschilderen wordt verhoogd, in combinatie met een matige hechting tussen u eerste laag en de plamuur. Als u met u vinger wrijft, daar waar de verf vanaf is gekomen en u vingers worden krijtwit, dan had u moeten impregneren.
Het beste wat u eerst kan doen is even kijken waar de verf evt op de ondergrond “zweeft
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu