Blaasjes/kraters bij waterbasisverf

Ikmail

  • #1
Ik probeer mijn trap op te knappen, maar bij het verven, zowel met kwast als roller, ontstaan kleine belletjes, die bij droging leiden tot kleine kratertjes, waardoor daar de onderliggende kleur blijft en de verf bobbelig blijft.
De ondergrond is jaren geleden geverfd met een verf op waterbasis van Flexa, speciaal voor trappen (slijtvast, weet ik nog). Ik heb deze laag ontvet en geschuurd (maar die verf heb ik er dus niet helemaal afgeschuurd). De nieuwe verf is Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin. Overigens was de vorige verf redelijk reukloos (ik herinner me dat er iets van urethaan op stond). De huidige ruikt naar ammoniak.
Ik heb geprobeerd met schuimroller en diverse viltrollers, nat schuren en droog schuren, maar het resultaat is hetzelfde. Ideeen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ja, vooral snel werken, niet lang na blijven rollen.
Opbrengen en in 1 of 2 bewegingen uitrollen en daarna afblijven.
Gebruik een viltroller om op te brengen en een schuimroller om 1 keer na te rollen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
In aanvulling op bovenstaande: ik neem aan dat u de bestaande watergedragen laag volledig mat geschuurd hebt en vzv een grondprimer met dezelfde benaming of een AllGrund hechtprimer?

Gebruik voor de verwerking van dit product een grote kwast om de verf op te zetten en rol uit met een goed verzadigde 15 cm vilt- of velvetroller. Narollen met schuimroller kan, maar dan moet u bij dit product wel erg snel zijn.
 

Ikmail

  • #4
Mat geschuurd, ja, grondprimer, nee.
Ik nam aan, dat ik gewoon acryl op acryl kon smeren. Ik beschouwde het als een nieuwe laag op een bestaande, nog steeds goede laag verf.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Indien goed mat geschuurd en ontvet zou dit normaliter geen problemen moeten geven. De fabrikant van het product dat u gebruikt raadt echter aan een grondprimer aan te brengen.

Ik denk dat u de bestaande laag met een Schotch-Brite pad moet opschuren en de verf opbrengen zoals eerder beschreven. Schuimplastic rollers zijn vaak vrij hard en veroorzaken kleine luchtbelletjes / putjes.

Nogmaals, vlot werken, ruim opzetten met de kwast en met een vilt- of velvetroller uitrollen. Zoals al eerder genoemd: niet meer dan 2 x. Dit product droogt bij kamer temperatuur vrij snel ( die ammoniaklucht die u noemde ) en met een schuimplasticroller trekt u de verf weer open.
 

Ikmail

  • #6
Dank voor de info! Ik denk dat ik zowat opnieuw moet gaan beginnen en dat spul kost toch 60 euro de liter...
Kees de schilder schreef:
Ik denk dat u de bestaande laag met een Schotch-Brite pad moet opschuren
Is dat de afwasspons met harde laag? Het metalen schuursponsje? Of iets wat ik bij de bouwmarkt in het vak met de schilderspullen moet zoeken?
Kees de schilder schreef:
Schuimplastic rollers zijn vaak vrij hard en veroorzaken kleine luchtbelletjes / putjes.
In mijn geval kwamen de putjes ook bij de viltrollers...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Scotsch brite pad:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #8
Dan kunt u velvetrollers proberen. Deze geven een fluweelachtig resultaat, dus niet geheel structuurvrij, maar geen enkele roller geeft een 100% structuurloos resultaat.

Het is meer de snelheid van verwerken in combinatie met de open tijd van de verf ( en daarmee de vloeiing) die het uiteindelijke resultaat bepaalt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu