Blaasjes in de verf

Langmans51

  • #1
Voor mijn balkon een merbau deur gekocht geschuurd tweemaal gegrond en afgelakt met professionele hoogglanslak op basis van gesiliconiseerde alkydhars.Nu heb ik twee problemen.Tijdens het verven viel het me al op dat er miniscule gaatjes in de lak trokken en nu de deur droog is zitten er een aantal blaasjes op.Ik heb met de kwast geschilderd en de grondverf was ook een professionele (Wijzonol)Kan iemand mij vertellen wat de mogelijke oorzaak hiervan is?
 

Fiesiekus

  • #2
Kan zijn dat er gas of vocht (waterdamp) uit de gaatjes ontsnapt.
 

Langmans51

  • #3
Het lijken idd wel op gasbelletjes.Maar wat er aan te doen?
 

Fiesiekus

  • #4
Licht opschuren met heel fijn schuurpapier (na grondige droging) en nog een laklaag aanbrengen.

Overigens heb ik dit effect in mijn meranti kozijnen binnen, expres zo gelaten; vind het wel iets elementairs hebben, die gatjes en nerfjes in het hout bedoel ik.
 

Flat4ever

  • #5
Heb hier hetzelfde probleem gehad met wijzonol. Voornamelijk bij warm weer met een zonnetje is het lakwerk niet mooi maar. Je brengt deze verf overigens ook heel snel dik op.

Ik ga nu zelf proberen om mijn deur te verven met een 10% verdunde verf. Bij de grondverf ziet dit er al een stuk beter uit.

Succes
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Geen siliconenbesmetting op het te schilderen werk? Dan krijg je namelijk ook kratertjes. Gesiliconiseerde alkydhars gaat volgens mij ook niet goed over siliconen.
 

Langmans51

  • #7
Sorry voor de late reactie.
Ben nog even langs de verfspecialist geweest:
Merbau geeft als het jong hout is nog gas af.
Had eerst moeten behandelen met isoleerprimer.
Heb de deur weer gladgeschuurd en tweemaal in de lak gezet.Deze keer zonder problemen.

Bedankt voor de adviezen
 

Mik1980

  • #8
Waterproof schuren in de tussentijd helpt meestal. Jong hout of niet, je krijgt de eerste twee lagen meestal bubbeltjes.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
Merbau bevat kanaaltjes die aan de oppervlakte uitkomen. De temperatuur in die kamertjes kan ( door opwarmen van de zon ) warmer zijn dan de opgebrachte verf ( Merk verf heeft hier weinig mee van doen).

Door uitzetting van lucht in de kanaaltjes door ( ook een gas dus ) wordt de verf aan de oppervlakte van deze kanaaltjes naar buiten gedrukt. Resultaat is dus een lucht / gasbel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu