Voordeur en blaasjes in de verf... Wat nu?

Jeroenq

  • #1
Hoi allemaal,

De voordeur staat tot 14.00 vol in de zon. Bij de eerste keer schilderen heb ik boven het afdakje een aantal lakens gehangen zodat er geen directe zon zou schijnen en het oppervlakte niet te warm zou worden.
Verder ben ik rond 8.00 begonnen met schilderen afgelopen zaterdag.

De volgende dag zag het er prima uit, op wat kleine niet goed gedekte plekken na. Omdat ik het graag helemaal goed wil hebben, heb ik gisteren na het strand rond 14.15 de deur opnieuw geverfd. Er staat geen directe zon meer op de deur rond dit tijdstip.

Helaas heb ik er niet bij stil gestaan dat de deur een halve dag flink is opgewarmd waardoor we nu met het volgende resultaat zitten:De grote vraag is: hoe maak ik hier nu nog iets moois van?
Wat zouden mijn volgende stappen moeten zijn?

Alvast bedankt voor de reacties.

Groet Jeroen
 

Fiesiekus

  • #2
Wachten op koeler weer (en minstens 1 week laten drogen) , fijn glad schuren en nieuwe poging wagen. Dit is typisch iets wat iedere DHZ-schilder 'n keer meemaakt... :oops: .
 

Red

  • #3
Je moet voorkomen dat nat werk in de uren erna in de zon komt te staan. De verf droogt dan te snel van buiten naar binnen en vloeit niet goed uit, met als gevolg dat de laag aan het kozijn niet vlot uithard, dit kan vele dagen duren. Als je nu gaat schuren krijg je helemaal een puinhoop, het schuurpapier loopt vol met taaie verf.

Op een warm kozijn waar de zon is geweest, gaat het wel goed, dan droogt de verf van binnen naar buiten. De verf (mits het kozijn niet te heet is) vloeit dan mooi uit en droogt snel en goed op.

Als je echter nadat de zon weg is te laat gaat schilderen loop je vooral in het najaar de kans dat dauw op je verf slaat met als gevolg dat de verf niet droogt en je hem de volgende dag met een doek er zo af kunt vegen.

Aangezien mijn huis aan oost - zuid en west kant kozijnen heeft, moet ik mijn werk goed timen anders heb ik 2 keer werk....

Zei een DHZ ervaringsdeskundige die beide blunders heeft begaan in de afgelopen 15 jaar :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu