Binnenwerk thermostaat kraan - stop ring vast

PieterDIY

  • #1
Hoi, ik wilde de thermostaat van de douche ontkalken, omdat hij niet goed terug wil naar lage temperatuur. Alleen kom ik even niet verder, de grijze kunststof G-ring (de veiligheids stopring, zie foto) wil er niet af. Die moet je er toch gewoon zonder geweld af kunnen trekken?
De binnenkant van de ring heeft kleine tandjes, zoals je verwacht. Hij moet er dus zonder draaien af lijkt me. Er zat een beetje kalk, aan de onderkant maar niet heel veel. Dat heb ik nog wat beter weggekrabd, maar niet los te krijgen. Voorzichtig gewrikt met een waterpomptang, maar geen beweging. Ik zie nergens een boutje...
Voor ik verder ga, wilde ik jullie even vragen, gebeurt het wel vaker dat die ring vast zit. Is het gewoon kalk of kan hij nog op een andere manier vast zitten? Het is van een douchekabine van Treesse.
Alvast bedankt voor tips, Pieter

230827 B - Copy.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zulke dingen zitten vaak verkalkt vast
Je kunt er WD40 in spuiten of eerst een vol gedrenkte doek met schoonmaak azijn tegen maken, en dat een poos laten in trekken.
 

PieterDIY

  • #3
Bedankt voor de tip. Ik heb er nu schoonmaakazijn in gesprayd. Zal dat dagje laten intrekken. Ik laat je weten!
 

PieterDIY

  • #4
Die is los! Dank, dat ging super. Paar keer met wat schoonmaakazijn ingespoten en na dagje inweken ging het inderdaad met wat wrikken los.
Nu volgende probleem nog oplossen... Ik hoopte op een mooie 6-kant moer, of een 2-kant, maar nu heb ik een 1-kant...?! Zie foto, rechts is het open maar links helemaal dicht. Ik dacht nog even dat er iets mis mee was, maar het lijkt toch wel af-fabriek zo te zijn. Hoort daar weer een passende sleutel bij of draai je die er aan het kransje uit?
Alvast bedankt voor tips, Pieter

230829.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Meestal met speciaal gereedschap voor die kraan
Of je moet de rand er om heen verder weg zodat daar een boutje in zit die los kan dan kan je hem er uit trekken.
1693340622192.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu