Binnenunit airco lekt en koelt niet goed

Sdkruimel

  • #1
Ik heb sinds afgelopen zomer een daikin airco in huis. Twee units. Eentje beneden en eentje op de slaapkamer. Laatst heb ik de unit boven snel uitgezet omdat er veel water uit de unit kwam.

Het is geen verstopping, dat heeft de monteur gecontroleerd. Filters ook schoon. Het lijkt op rijp dat snel bevriest en dat daarna ontdooit. Het is namelijk zo dat de airco boven en beneden het niet goed lijkt te doen. Zowel bij koelen als ontvochtigen (droogstand) maakt hij tinkelgeluidjes. Hij koelt dan wel dat voel je, maar hij hoort niet zo hard te blazen. Er vormt dan snel ijs/rijp en na vijf minuten of zo gaat hij automatisch steeds ventileren op de hoogste stand.

Niet echt fijn om mee te slapen. Zelfs op de geluidsstille stand doet hij dit. Wat kan er aan de hand zijn? Koelt te hard, te weinig of teveel gas? Monteur laat maar op zich wachten. Dus ik denk ik probeer het hier.
 

Bobbert

  • #2
Dit kan heel goed een probleem met het expansieventiel kunnen zijn

Hoe zien de leidingen naar buiten er uit, onder de mantel.
Het is meestal te zien aan bevroren leidingen.
 

Sdkruimel

  • #3


De leidingen is niet veel aan te zien. Het ijs zelf vormt vrijwel meteen aan de binnenunit bij de uitlaat mond.
 

Sdkruimel

  • #4
Hier de leidingen
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Gas probleem.
Unit vriest in en gaat in defrost.
Het rinkel geluid zijn de aluminium lamellen die snel afkoelen.

Monteur moet dit kunnen oplossen, kan u toch niet zelf en u heb garantie.
 

Sdkruimel

  • #6
Oké. Ik ga het eens voorleggen aan de monteur. Ik had ook het vermoeden dat hij in een beveiliging schoot met dat ventileren. Als het is opgelost oid laat ik het hier weten.
 

Sdkruimel

  • #7
De monteur heeft zojuist de afvoer slang ingekort zodat die goed doorloopt. Ook het gas eruit gelaten en vacuüm gezogen en opnieuw gevuld.

Toch schiet hij na een aantal minuten op defrost en gaat dan alleen hard ventileren. Er ontstaat ook weer rijp binnen in de unit. Wat kan het dan nog meer zijn?
 

Marcn88

  • #8
Is de unit wel afgevuld op de juiste hoeveelheid koudemiddel met inachtneming van de leidinglengte?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Moeten wij een monteur gaan vertellen hoe hij zijn vak moet uitoefenen?
 

Sdkruimel

  • #10
Ja hij had uitgerekend dat per 15 meter er iets bij moest, maar dat de leidingen zo lang niet zijn. Kan het zijn dat het huis te vochtig is gewoon en daardoor er veel rijp komt?

En ja... liefst die monteur tips te geven ja. Zou niet moeten, maar heb een flink schimmelprobleem en er komt een baby aan. Dus wil niet vertraging op vertraging.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Laat je monteur Daikin bellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu