Binnenmuurs beton waterdicht storten voor dakterras

Dreeze

  • #1
Hallo, dit is mijn eerste bericht op dit forum.

Ik heb een huis in Frankrijk met bijgebouwen. Één van die gebouwtjes is een oude varkensstal van 3 bij 5 meter. Het gebouwtje heeft een hooizolder die bereikbaar is via een halfhoge deur in de gevel en met een gemetselde trap aan de buitenkant. Het heeft natuurstenen muren van 50cm dik. De dakvoet van de beide lang zijden ligt zo'n 90cm boven het niveau van de zolder met daar boven op een zadeldak van pannen. De beide korte zijden zijn dus hoger gemetseld met een punt. Het dak is slecht en de zolder grotendeels ingestort.

Ik wil nu een sauna maken in deze varkensstal. Daarvoor wil ik het dak er af halen en een nieuwe, waterdichte vloer storten ter hoogte van de voormalige zolder. In die vloer komt natuurlijk een afwateringsput en het deurtje naar de voormalige zolder wordt verwijdert zodat als het water onverhoopt niet weg kan, het vanzelf via de trap aan de buitenzijde naar beneden loopt. Je krijgt dan een plat dak dat rondom is voorzien van een natuurstenen muur van tenminste 90cm hoog, ideaal dus om nog even in je blootje te zonnen.

De betonvloer wil ik maken met zwaluwstaart profielen op nieuwe draagbalken en daar dan beton op. Maar i.v.m. het werken van het beton kan ik dat volgens mij niet zomaar rondom tegen de natuursteen aan storten. Vanwege het onregelmatige oppervlak van het natuursteen gaat kimband aanbrengen met eurocol of zoiets ook lastig en het ziet er bovendien niet uit. Ik kan een opstaand randje aan de betonvloer storten, behalve bij de opgang, maar dan nog krijg je volgens mij water dat langs de muur langs het beton loopt.

Heeft iemand hier goede ideeën over ?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit ga je nooit waterdicht krijgen. Waarom niet gewoon dakbedekking?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu