Binnenmuur glad wit afwerken

Johan_2

  • #1
Ik wil deze muur (binnen in de garage) graag wit afwerken. De bakstenen wit verfen zou het makkelijkst zijn, maar het liefst wil ik ook het baksteenpatroon weg krijgen. Voor zover ik kan vinden is stuccen een optie, dit zou ik dan zelf willen proberen. Het hoeft niet perfect glad, even of strak afgewerkt te worden, het wordt niet een woonruimte. Ik zou denken dat er naast stuccen nog meer opties zijn, maar google helpt me niet erg verder.

Wat voor type muur is dit, en wat zijn mijn opties voor een egale witte afwerking?
 

Tegel

  • #2
Je kunt de muren glad stuken.
Maar je kunt er ook eerst tengels tegen aan kunnen zetten, en daarna gipsplaten tegen aan kunnen zetten.
 

Johan_2

  • #3
Als ik wil stucen, wat voor voorstrijkmiddel en/of primer is er nodig? Of kan ik gewoon een zak roodband halen en bezig gaan? Ik kan met google niet vinden hoe betonstenen (als ik het goed heb) te stucen, enkel iemand die dit als buitenmuur had, maar ik heb enkel binnenmuren te stucen.
 

Johan_2

  • #4
Als ik google lijkt de steen die ik heb het best overeen te komen met topargex, dat schijnt geen voorstrijk of hechtmiddel nodig te hebben. Als ik op de gipswijzer van een bekende pleisterfabrikant kijk zie ik wel betonsteen vermeld, maar dan alleen als zijnde glad en zwakzuigend, terwijl de stenen die ik heb zeker niet glad zijn. Daarom lijkt het me logischer om de vermelding van ruw beton te volgen. Doe ik hier goed aan?

Het stucen zelf lijkt me makkelijker dan informatie er over vinden, geen enkele tutorial die fatsoenlijk uitlegt wat ondergronden zijn en welke materialen en behandelingen daarvoor nodig zijn. Maar uiteindelijk begin ik op de minst belangrijke muur, als het me tegenvalt verlies ik niets.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Ik zou een voorstrijkmiddel voor zuigende ondergronden nemen. Dat zijn de kosten niet...
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
In dit geval snap ik de verwarring wel. In dit geval zou beide soorten voorstrijk gebruikt kunnen worden. En zelfs ook nog wel zonder alleen moet je dan vertinnen en een hechtgips gebruiken. Eerst een laag van meer dan 5mm opzetten reien,horizontaal ruw halen en dan nogmaals een laag van 5 mm er overheen om af te werken. Het vertinnen zorgt dat tweede laag gelijkmatiger aantrekt. De voegen zullen sneller vocht opnemen dan de steen zelf en het oppervlakte is ruw genoeg. Maak het je zelf gemakkelijk en kies een voorstrijk😉
 

Belz

  • #7
Op zo'n type muur kan je perfect kleefgips gebruiken om je gipsplaten rechtstreeks aan de muur te bevestigen. Daarna gewoon met voegband voegen en schilderen en je hebt een kaarsrechte muur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu