Binnenkant ongeïsoleerde buitenmuur stucen

Mihimitsu

 • #1
Hoi allen,

In onze woonkamer hebben we de oude voortzetwanden verwijderd omdat dit er niet uitzag (kapotte delen, ongelijkheden, e.d) en belangrijker nog omdat we nieuwe buitengevelisolatie gaan laten plaatsen in de loop van dit jaar.

Nu wil ik deze muren zelf opnieuw gaan stucen, maar twijfel erg over welke materialen ik het beste kan gebruiken en welke stappen ik het beste kan nemen.

De reguliere tussenwanden met alleen een oude stevige stuclaag (niet op de foto) wil ik behandelen met primer en dan afwerken met MP75.

Nu ben ik benieuwd of ik dit met de binnenkanten van de buitenmuren ook zomaar kan doen, of dat ik eerst kalkcement o.i.d. moet gebruiken. Ze zijn niet vochtig, maar er zit geen isolatie meer tussen nu. Uiteraard wil ik niet dat het gaat scheuren.
Ook ben ik benieuwd of ik de oude cementlijm er het beste gewoon op kan laten zitten of toch verwijderen.

Ben benieuwd naar jullie advies!

image.jpg image.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mihimitsu

  • #2
  Even naar boven :cool: Heeft iemand misschien nog een antwoord voor me?
   

  Sander 1972

  • #3
  Grote kaaien er af meppen, voor lijmen en stucen.

  Heeft u wel eens gestuct?
   

  Teun65

  • #4
  Stucwerk gaat niet zomaar scheuren zolang de muren waar het op gesmeert word ook niet scheuren, toch?

  Kijk of je het zelfde materiaal kan gebruiken van wat er opzit

  Eerst dat gene stucen om de muur gelijk te krijgen, dan afgazen en een afwerk stuclaag er over.

  Heb je niet de ruimte om deze dikte kwijt te kunnen ivm kozijnen, zul je het oude stucwerk moeten verwijderen. Afgazen en stucen.

  Voor dikte opbouw wandcontactdozen heb je opzet ringen.
   

  Mihimitsu

  • #5
  Bedankt voor jullie reacties!

  @Sander: ik heb wel al een aantal kamers gepleisterd, maar dat waren simpeler muren en alleen met gips. Dit zijn verschillende materialen met ook nog wat grote beschadigingen, in combi met het ontbreken van isolatie (wordt nog aan de buitenkant geplaatst later). Btw: wat zijn kaaien?

  @Teun: dankje voor de geruststelling qua scheuren; muren staan er inderdaad al een tijdje, en zitten geen scheuren in. Verder qua huidig materiaal wat er op zit is dit een mix van gipspleister met daaronder iets van kalkcement lijkt het.

  mij zat nu te denken om eerst toch een soort renovatiepleister met cement te gaan gebruiken om het af te vlakken, dan afgazen en pleisteren met mp75. Klinkt dit goed?
   

  Teun65

  • #6
  Kaaien is een mooie term voor alle opstaande stukken op je wand, voor afwerken alle oneffenheden verwijderen...
  Ik zou inderdaad beginnen met “renovatie pleister” gebaceerd op cement. En dan... na droging afwerken met mp75..

  Ga je voor de afwerking eerst afgazen, loop je nooit het risico op scheuren.

  Welk voorstrijk gebruiken voor het smeren...
   

  Mihimitsu

  • #7
  Ah weer wat geleerd! Ik zal inderdaad de uitstekende en loszittende stukken eraf halen (en de restjes jaren 70-behang ). De rest laat ik denk ik wel gewoon zitten als het goed vastzit.

  Qua voorstrijk zat ik te denken aan een mix tussen stucprimer en betocontact, omdat het zulke wisselende ondergronden zijn. Of is de stucprimer/grondeer alleen prima hier?
   

  Teun65

  • #8
  Ja die roze gekleurde met die zand korrels erin... hoe heet dat ook alweer, ben ff de naam kwijt, pak die emmers altijd blind... maar goed dat ze het uiterlijk niet veranderen...;-)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu