Binnenkant muur isoleren klopt dit

Brother

 • #1
Hoi allemaal,

Wil de binnenkant van een muur isoleren. Het is een dunne spouwmuur en wil steenwol gebruiken. Buitenkant ivm tuin van de buren kan niet. Nu wil ik het uitvoeren zoals dit plan:
Nu vroeg ik me af waarom kan ik niet de gipsplaten direct op de balken schroeven. Waarom moeten er op de balken nog latjes bevestigd worden? Gaat me niet om het werk maar meer om het scheelt weer een centimeter of 1,5 qua ruimte. Is dit om een luchtlaag te creëren of dat de gipsplaten niet gaan werken? Ik hoor graag jullie reacties.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kan de spouw niet geïsoleerd worden van binnenuit?
   

  Brother

  • #3
  Ik wil graag een isolatie waarde van 4 RD. En gezien de ruimte in de spouw lijkt me dat niet haalbaar. Maar ik weet ook niet of het een schone spouw is.
   

  Gasgas1986

  • #4
  De gipsplaten mogen ook rechtstreeks op regels.

  De latten dienen over het algemeen om een tussenruimte te crieeren waar je electra kabels en ander buiswerk in kunt verwerken zonder dat je de folie hoeft door te prikken.

  Let op dat de folie wel dampdicht is.
   

  Brother

  • #5
  Goed om te weten.

  Ik heb nog een aanvullende vraag. Ik lees bij andere isolatie aanbieders dat als je steenwol/glaswol of pirplaten gebruikt dat je altijd ruimte achter het isolatie materiaal moet laten. Een soort luchtspouw en dat je dan stootvoegen moet maken. Is dat wel nodig? Op het plaatje zo te zien niet, dan drukken ze het steenwol/glaswol direct tegen de muur.
   

  Gasgas1986

  • #6
  Dan heb je het denk ik over isolatie die in een spouwmuur geplaatst wordt waarbij de isolatie de buitenmuur niet mag raken.

  Volgens mij ga je nu isoleren van binnenuit. Dan zou ik het tegen de muur aanleggen.
   

  Job_04

  Specialist Werktuigbouw
  • #7
  Over de extra lat die voor tussenruimte zorgt die volgens gasgas1986 voor leidingen etc zijn, zou dit ook niet nodig zijn om ooit nog iets aan muur te kunnen hangen?

  Als er een kleine ruimte tussen zit kun je voorzichtig boren en een parapluplug gebruiken zonder het folie te beschadigen, met een gipsplaat direct tegen het folie kun je alleen nog in je latten iets vastzetten.

  Wellicht iets om rekening mee te houden in je keuze.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu