Binnenblad optrekken met isolatie

JeroenVW

  • #1
Hoi,

Wij willen bij de renovatie van ons huis van de enkele muur (ca 30cm dik met specie en witte verf aan de buitenkant) een spouw muur maken. Door een binnenblad ervoor te zetten. In delen van het huis is dit al zo. Dat zal worden gesloopt en opnieuw opgetrokken worden. Dat is spouw zonder isolatie materiaal.
Normaal zet men eerst het binnenblad op met van die pinnen eraan. Isolatie erop prikken en dan het buitenblad.

Hoe kun je dat praktisch voor elkaar krijgen als je dus, als in dit geval, net andersom gaat werken?

Kan de pinnen er wel tussen lijmen, maar dan krijg je de isolatie er niet meer op. Kan de pinnen wel weg laten, maar dan blijven de isolatie platen niet hangen... :denk:
 

Fiesiekus

  • #2
Voor zover ik er iets van begrijp: je gaat toch verticale balkjes plaatsen waartegen de afwerklaag (gipsplaten?) komt?

Dan kan je ook daaraan bijv. isolatierollen m.b.v. spijkerflens vastnieten.
 

JeroenVW

  • #3
Oh is het zo onduidelijk :oops:
Nee het gaat om een huis met een enkele muur waar aan de binnenkant een tweede muur (kalkzand steen) voor gezet gaat worden als binnenspouwblad.

Tegen de binnenmuur komt normaal bij een moderne spouwmuur toch isolatie materiaal? Gaat mij erom hoe je dat vast kan zetten. Misschine heeft iemand daar ervaring mee.
 

Fiesiekus

  • #4
Aha, duidelijk, je neomde al het optrekken van een binnenblad! Kan je de (plak)pennen tegen/aan de buitenmuur maken en de isolatie daartegen plaatsen evt. met paar cm spouw?
 

JeroenVW

  • #5
Dat zou kunnen, de pennen in de buitenmuur boren. Dan de isolatie erop maar niet helemaal doorschuiven om een spouw te creëren. Dan zullen de pennen iets schuin omhoog moeten lopen om te voorkomen dat er vocht van de buitenmuur in het isolatie materiaal loopt of niet?
Je krijgt dan niet of moeilijk de isolatie strak tegen het binnenspouwblad lijkt me. Wel een bruikbare tip :)

Hoe veel cm isolatie materiaal en lucht zit er eigenlijk in 'de ideale' spouwmuur? Ik wil graag een optimaal geïsoleerd huis aan de renovatie overhouden :)
 

Fiesiekus

  • #6
Het bouwbesluit eist (bij nieuwbouw) een isolatiewaarde R = min. 2,5 m²K/Watt.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
JeroenVW schreef:
Oh is het zo onduidelijk :oops:
Nee het gaat om een huis met een enkele muur waar aan de binnenkant een tweede muur (kalkzand steen) voor gezet gaat worden als binnenspouwblad.
Iets heel anders. Kalkzandsteen is tamelijk zwaar. Dat wordt een behoorlijk gewicht als je een daar complete binnenmuren mee gaat optrekken. Is je fundering hier op berekend? Waar ga je dit op metselen?
 

JeroenVW

  • #8
Er zal gefaseerd een nieuwe fundering worden gestort/gemaakt van ca 60 cm diep. Dat zal opnieuw worden berekend door de constructeur.

Gefaseerd omdat de buitenmuur in zou kunnen storten als deze in 1 keer helemaal vrij zou worden gegraven van binnen. Of we zouden met steunbalken moeten gaan werken waardoor de buitenmuren elkaar overeind houden. Maar dat is ook weer heel wat anders :)

Het binnenspouwblad zal ook (icm muren/fundering die verder in huis geplaatst worden) de betonnen verdiepingsvloer gaan dragen.
Weet nog niet of kalkzand daar de beste oplossing voor is, maar dacht het wel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu