Bijstorten betonvloer tuinhuisje

Skaff

  • #1
Geacht forum,

Mijn buren krijgen binnenkort een nieuw tuinschuurtje geleverd en mij is gevraagd te helpen met het voorbereiden van de ondergrond. Ik heb een paar vragen waarvan ik hoop dat het forum mij van advies kan voorzien.

Het huidige schuurtje, wat wordt gedemonteerd, staat momenteel op een betonnen vloertje. De nieuwe schuur is iets groter (2 x 3 mtr) en daardoor dient ook de betonnen ondergrond te worden vergroot/bijgestort. Op de foto's (met rolmaat) is globaal te zien hoeveel extra ruimte het nieuwe schuurtje in gaat nemen. Ik heb een paar vragen wat betreft het bijstorten van beton. Zie ook de foto's voor een wat duidelijker beeld.

> De huidige betegelde ondergrond is al gefundeerd. Ik kan de tegels wippen maar ook het beton erover heen gieten met een lage bekisting rondom (5cm hoog). De nieuwe bijgestorte vloer heeft dan dezelfde hoogte van de reeds aanwezige betonvloer.

> Het bodemgedeelte met het grind, dat nu aan de zijkant en achterkant van het huidige schuurtje loopt, is niet gefundeerd en ik vraag mij af hoe ik dit het eenvoudigst kan doen. Ik denk er aan om:
- 20 a 25 cm af te graven,
- Bekisting plaatsen
- Het reeds aanwezige grint onderin deze geul te storten in combi met een laag zand en dit te egaliseren
- Folie leggen
- Betonspecie storten met evt. wapening

> Hoe lang dien ik vervolgens te wachten voordat de opbouw van de nieuwe schuur kan worden gestart? Is dat 28 dagen of kan er al eerder worden gestart? Ik ben niet bekend met de verschillende mortelsoorten en uithardtijden en ben benieuwd wat een materiaal is met een snelle eindharding/belastbaarheid .

Zeer veel dank voor jullie hulp.

Gertjan

IMG_20221222_095233818.jpg
IMG_20221222_095222932.jpg
IMG_20221222_095446589.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Als dat bestaande hok slechts 1 m2 groot is: Eruit halen, en een compleet nieuwe vloer storten incl. vorstrand op de plaatsen waar nog niet gefundeerd is.

Ik ben trouwens wel benieuwd hoe de tegels nu gefundeerd zijn..

Naar mijn idee wordt het tegels wippen, sleuf graven, (verloren) bekisting plaatsen, wapening en doek plaatsen.

Laat je het beton komen, of ga je ter plaatse mengen? 1,5 - 2 m3 heb je al snel nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu