Bijkeuken in garage

Marielle429

  • #1
Goedenavond,

Van onze garage willen wij een deel gaan gebruiken om een bijkeuken te realiseren (afmetingen zullen zo'n 360cm x 260cm worden). De huidige vloer in de garage is een 30x30 betontegel vloer op zand.



We willen de tegels verwijderen en de vloer ca. 15 cm ophogen door houten balken te bevestigen aan de muren. Hieronder komt PE folie (dus onder de balken). Op de balken willen we OSB platen gebruiken en hieroverheen tegelen. Wat voor balken kunnen wij het beste gebruiken? Is dit een goed plan of zijn er nog andere opties?



Alvast bedankt!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Een geïsoleerde betonvloer, indien het huis niet op palen staat, kan de vloer op het zand gestort worden.
 

Pdorn

  • #3
Een betonvloer is inderdaad een leuk(er) alternatief. OSB wil je sowieso niet als afwerkvloer lijkt me. Zeker niet in een bijkeuken.

Als je een betonvloer laat storten kun je overwegen deze ook direct te laten vlinderen. Dan is de betonvloer direct je afwerkvloer. Als je 15cm omhoog wil, kan dat mooi:

Betontegels (+-5cm) er uit. Op het zand leg je een folie, daarop 10cm EPS druk-vaste isolatieplaten. Dan 10cm betonvloer storten! Paar betontegels even in stukken slaan en op de isolatie leggen en daarop een wapeningsnet leggen. Scheelt krimpscheurtjes en heb je langer plezier van je gevlinderde betonvloer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu