Hoogteverschil tussen garage en bijkeuken opheffen.

Iglo

 • #1
Mijn garagevloer ligt ruim 40 cm lager dan die in de bijkeuken. Beide beton. Nu wil ik een badkamer maken van zowel bijkeuken als een deel van de garage. Hoe kan ik het hoogte verschil het beste opheffen?? Ik wil graag ook weer een betonvloer in de te realiseren badkamer leggen met daarin vloerverwarming.
Is het een idee om in de garage ytongblokken te gebruiken om die 40 cm op te lossen en dan een vloertje daarop te leggen m.b.v. zwaluwplaten oid?? En de te plaatsen scheidingswand in de garage, plaats je die het beste op de oorspronkelijke vloer, of op de opgehoogde vloer?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Iglo

  • #2
  20211008_220909.jpg
   

  Iglo

  • #3
  Die houtskelet wand gaat eruit natuurlijk.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Ik zou van beide vloeren 1 vloer gaan maken en dat op de gewenste hoogte brengen.
  Dus de lagere vloer opvullen en de hogere vloer open breken en uitgraven en op dezelfde manier opvullen als de lage vloer.
  Op deze manier voorkom je dat de verschillende delen ook verschillend kunnen gaan werken en dat er uiteindelijk scheuren ontstaan.
  Mijn ervaring is dat een vloer gemaakt van verschillende materialen of verschillende ondergronden vroeg of laat gaat scheuren in de toplaag als die niet dik genoeg is.
  Dat opvullen kan overigens prima met drukbestendig isolatiemateriaal wat ook nog eens optimaal is voor je vloerverwarming.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu