Bij bouw opgeleverde trap verven

Pascal7

 • #1
Ik heb zo'n half jaar geleden een nieuwbouw woning opgeleverd gekregen. Nu wil ik die gaan schilderen en heb hiervoor Sikkens verf gehaald.

Nu ben ik de trap aan het schuren en denk ik..... oke deze trap heeft al een witte grondlaag van fabriek af. Mijn vraag is hierbij. Moet ik hem nu nog gronden of kan ik gelijk de juiste lak erop doen. Wat geeft het beste resultaat? Wat zouden jullie doen? De trap is nu wit en de uiteindelijke kleur is ook wit.

Oja dan heb ik nog een vraag. Je ziet op de foto van die grote plastic doppen. Hierachter zitten de montagebouten. Aangezien over het algemeen een trap er een mensenleven in blijft zitten. Kan ik deze gaten wegplamuren of is er een goede reden om deze doppen zo te houden?

Om het visueel te maken een foto van de trap:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • JGfrs

  • #2
  Wat ik zou doen (en heb gedaan met mijn trap) is de (bovenkant van de) treden en de zijkanten wel opnieuw gronden. Ja, het is nu even wat meer werk, maar het is het echt waard.
  Als je het niet doet, en je lak hecht niet lekker, moet je het alsnog doen... Dat wil je niet, want het is al werk genoeg.

  Die ronde doppen heb ik laten zitten en netjes omheen geschilderd. Als je dan al ooit aan die bouten zou moeten komen....
  Ze vallen mij in elk geval niet op.

  En een tip: vooral die spijlen goed schuren want daar zitten vast veel ruwe spikkels op die je zult zien als je ze gelakt hebt!
   

  Pascal7

  • #3
  JGfrs bedankt voor de tips. Daar heb ik wat aan :D .
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu