Bewerken houten buitenkant tuinhuis, gereedschap

Harry27

 • #1
Ik ga binnenkort het rotte hout aan de buitenzijde van mijn tuinhuis vervangen. Het rot zit voornamelijk aan de onderkant van de rabatdelen, vlak boven de grond. Op grote delen moet ik ongeveer de onderste 40 cm van het hout vervangen.
Er zijn bij de bouw van het huisje (in de jaren 70) echter diverse breedten rabatdelen door elkaar heen gebruikt; ze variëren van ongeveer 75 mm - 87 mm. Omdat ik niet alle breedtes nu nog in de bouwmarkt kan vinden, wordt het waarschijnlijk lelijk als ik het hout ga vervangen door nieuwe rabatdelen. Daarom denk ik dat het mooier wordt (en bovendien sneller werkt) als ik het rotte hout vervang door grotere planken (dus bijvoorbeeld 10 rabatdelen over een hoogte van 40 cm vervangen door 1 plank van ongeveer 80 cm (10 x ca. 80 mm) x 40 cm) en daarin dan de ruimte die oorspronkelijk tussen de twee rabatdelen zat (en die daar tussen de niet weggehaalde rabatdelen erboven nog steeds zit - verticaal dus - de rode stippellijnen op de tekening) weg te halen. Nou is mijn vraag of iemand weet met welk gereedschap ik dit het beste kan doen en hoe ik die uitsneden mooi recht krijg, zodat het uiteindelijk lijkt of het van boven tot onder nog dezelfde originele rabatdelen zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Ga eens langs bij een echte hout/bouwmaterialenhandel in jouw regio.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu