Beweging in hoogte van zwaluwstaart betonvloer

Goldfish

 • #1
Mijn badkamervloer van lichtgewicht beton heb ik op zwevende zwaluwstaartplaten gelegd. Nu blijkt er op 3 plaatsen enige speling in de hoogterichting te zijn (denk 1 a 2 mm).
Ik wil de hoogterichting daarom fixeren, maar ik vraag me af of ik dan moet voorkomen dat ik ook de lengte en breedte richting fixeer ivm het zwevend zijn van de vloer.

Is het zwevend leggen alleen van belang voor geluidsisolatie of ook voor uitzetten van de vloer?

Hoe kan ik het beste fixeren nu het beton al gestort is? Ik dacht zelf aan optie a) gewoon door beton en plaat heen in het hout schroeven of optie b) een ruimer gat maken van bijv 14mm en dan met de schroef in het hout en een ringetje op het beton de hoogterichting te fixeren.
Bij optie b zou er nog speling in lengte en breedte richting blijven.

Gelukkig hoeven de schroeven niet in de natte zone, dus hoef me geen zorgen te maken over lekkage ter plaatste van de schroef.

Alvast bedankt voor jullie reacties.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Tussen de lewisplaat en de balk kan je afstandhouders duwen, en die evt. fixeren met PUR.

   

  Tiho

  • #3
  Neem aan dat de TS daar niet bij kan, maar is het niet makkelijker om dan een stevige lat er tegen te duwen en vast te schroeven op de balk ?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Da's een beter idee ja. Had ik het eerst hier maar gevraagd :oops:

  Als de beton al gestort is, heeft het niet zoveel zin meer de zaak naar beneden te trekken met schroeven. Als de vloer al meegaat, krijg je overal scheuren. Dus als je er aan de onderkant bij kan weet je wat te doen. Als je er niet meer bij kan weet ik het ook niet.
   

  Tiho

  • #5
  Volgende keer IJkenhout.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu