Beweging deurkozijn met bovenlicht oplossen

Dylangaatnaarbuiten

  • #1
We wonen nog niet zo lang in onze nieuwe woning en zijn er recent achter gekomen dat het kozijn van de achterdeur met bovenlicht aan één kant beweegt. Deze kant van het kozijn lijkt niet goed vast te zitten aan de gevel, je kunt het gehele kozijn naar binnen/buiten bewegen door er tegen te duwen. Bij het dicht doen van de deur beweegt het kozijn daardoor ook. Is het mogelijk het kozijn te verstevigen en op een of andere manier weer vast te zetten?

WhatsApp Image 2022-02-16 at 2.54.15 PM(1).jpeg

Hier zie je door de scheur goed waar de speling zit, het loopt helemaal van onder naar boven.
InkedWhatsApp Image 2022-02-16 at 2.54.14 PM_LI.jpg

Ter verduidelijking, in deze richtingen zit er beweging in het kozijn.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Vastzetten met kozijnpluggen, boren in het midden van de steen.
Wel vooraf het kozijn te lood zetten.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Dylangaatnaarbuiten

  • #3
Dank voor de snelle reactie. Ik ga kozijnpluggen halen en extra lange sds boor kopen (het kozijn is al 8 cm dik), dan moet het lukken. Zal daarna een update plaatsen.
 

Dylangaatnaarbuiten

  • #4
Na wat zoekwerk online heb ik 10x160mm kozijnpluggen gekocht (2x de dikte van het hout a 80mm) en het werkt perfect. Voor het geval iemand anders een vergelijkbare situatie heeft, dit is wat ik heb gedaan:

Eerst het kozijn op waterpas gecheckt. Verdeeld over de lengte op 4 plekken met 11mm houtboor gaten geboord door het houten kozijn. Daarna met een lange (210mm) 10mm SDS-boor 90mm in de bakstenen geboord en daarna de kozijnpluggen erin. Vervolgens de pluggen erin slaan tot ze verzonken liggen in het hout. Zit nu zo vast als maar kan, aan de binnenkant kit ik het randje af en dan is het weer vast en tochtvrij.

WhatsApp Image 2022-02-23 at 8.40.53 PM.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu