Bewaren schroefjes, spijkers, haakjes, pluggen,…

ChrisCK

  • #1
Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar in mijn schuurtje heb ik bakken vol met aangebroken zakjes, pakjes en blisters met restjes schroeven, spijkers, pluggen en wat je al niet meer kunt bewaren. Niks weggooien, want later heb ik het misschien nog eens nodig… Maar als ik het nodig heb kan ik het door de chaos nooit meer terugvinden natuurlijk!

Nu ga ik een nieuwe werkplek maken in mijn nieuwe schuurtje en heb ik dus de kans om het (eindelijk) eens knap te organiseren. Vroeger wel eens met jampotjes gedaan (ophangen aan de deksel), maar dat was het ook niet echt. Ik ben dus nog op zoek naar een goede oplossing en daarvoor kan ik wel wat inspiratie gebruiken: hoe voorkomen jullie dat je werkplek een chaos wordt? Gouden tips?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik heb 2 van die ladekasten gekocht bij de oranje bouwmarkt. Die hangen netjes boven de werkbank. En ernaast plaats vrijgelaten voor nummer 3 en 4...
En de laatjes netjes gelabeld met een labelprintertje...

NB: Zaken welke je echt maar heel zelden gebruikt, kun je ook in sorteerdozen doen en op zolder bewaren: Denk aan adereindhulzen, RJ-connectoren, lasklemmen etc.
 
  • Like
Waarderingen: ChrisCK

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
3 grote kantoorkasten in de schuur hier met diverse sorteerkastjes, bakken en ladesystemen. Pluggen heb ik in platte koffertjes die in zo'n ladesysteem kunnen liggen. Kun je ze ook makkelijk meenemen.

Schroeven zitten in de originele dozen in grote sorteerbakken. 1 bak per diameter schroef.

En zo heeft ieder zijn eigen systeem. Ligt er natuurlijk ook aan hoeveel ruimte je hebt.

Sommige dingen moet je ook gewoon weg gooien zoals die setjes met pluggen en schroeven die je bij iedere lamp of kast krijgt.
 
  • Like
Waarderingen: ChrisCK

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Vonken_trekker schreef:
Sommige dingen moet je ook gewoon weg gooien zoals die setjes met pluggen en schroeven die je bij iedere lamp of kast krijgt.
Die zijn voor iemand die even wat schroeven en pluggen komt halen en te beroerd zijn om zelf even naar de bouwmarkt te rijden om goede pluggen en schroeven te kopen :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu