Bevestiging muurbeugel voor LCD tv

Plantje

 • #1
Ik zag dat er al wat meer vragen over gesteld zijn, maar ik heb er toch nog een paar...

Ik wil graag een 94 cm tv aan de muur bevestigen. Ik heb er een bijpassende beugel bij gekocht, maar hier zitten geen schroeven bij om deze aan de muur te bevestigen. Nu vraag ik me af welke schroeven en pluggen ik het beste kan gebruiken

Daarnaast zitten er in de horizontale rails die aan de muur komen vrij veel gaten (alles bij elkaar zo'n 20 denk ik). Hoeveel schroeven zou ik moeten gebruiken?

Het betreft een Vivanco muurbeugel (misschien heeft er iemand ervaring mee) en een betonnen muur. Ik heb in ieder geval wel een hamerboor waarmee ik ook in de betonnen muur kan komen. Dat zal ook wel moeten aangezien er ook nog een gat bij komt om de HDMI kabels enz door te trekken. Dat gat wordt ook nog eens 4-5 cm doorsnede.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Black Knight

  • #2
  Afhankelijk van de grootte van deze gaten en de sterkte van de beugel zou ik volgende maten aanhouden

  schroeven van 5-6 x 70-80 mm (8mm pluggen) : een 6-tal stuks moet zeker genoeg zijn in een goede muur.
   

  Fiesiekus

  • #3
  Met hoeveel schroeven wordt de rail aan de muur vastgezet?
  En het aantal in de TV hangt af van het aantal schroefgaten in de achterzijde van je TV dat overeenkomt met de rail.
   

  Plantje

  • #4
  Dank u black knight. Zelf zat ik te denken aan een stuk of 4 van 10 mm, maar 6 van 8 is waarschijnlijk beter. (Die heb ik volgens mij ook nog liggen.)

  @Fiesiekus: Met hoeveel schroeven de rail aan de muur wordt vast gezet is dus nog de vraag. Daar zitten namelijk gaten te over. Lijkt me stug, dat ik een 20-tal schroeven moet gebruiken. Ik denk dat ze gewoon zoveel opties hebben gegeven voor wanneer je ergens op een leiding stuit, maar je wil wel graag daar de tv ophangen...je kunt dan gewoon een ander gat gebruiken.
  De tv was ik inderdaad al uit ;) Daar zitten vier gaten en het lijkt me niet verstandig er bij te boren :D

  Overigens zijn het (voor de beeldvorming) 2 rails. De ene bevestig je op de muur en de ander op de tv. Die twee haak je vervolgens weer in elkaar.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Al die gaten zitten er in om een t.v. op te hangen aan b.v. een wand van gipsplaten of een ander soort systeemwand, de stevigheid zit op de balken, rachels etc.
  Door de grote hoeveelheid gaten zijn er vrijwel altijd punten te vinden met voldoende stevigheid voor het gewicht van de t.v..
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu