Bevestigen douchestang

Snoepje

 • #1
Beste klussers,

Wij zitten met het volgende probleem: we hebben een douche met een douchestang en een douchekraan van een andere fabrikant.

Nu zit de aansluiting van de douchestang op de kraan verder van de muur af dan dat de douchestang van de muur af kan. Als we ze nu op elkaar aansluiten dan zit de douchestang dus veel te scheef ( loopt dus schuin naar de muur toe).

We hebben al geprobeerd het tussenstukje tussen de douchestang en muur te verlengen maar nog zonder succes.
Heeft iemand tips hoe we dit op kunnen lossen? Meteen een goede kraan kopen was natuurlijk beter geweest maar ja... te laat.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Emmi
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik heb geen idee wat ik me daarbij voor moet stellen.

  Normaal gesproken zit er tussen de douchekraan en de douche zelf een slang.
  Een rechtstreekse aansluiting van douchekraan op de douche-stang lijkt me wat merkwaardig. Maar ik ben geen deskundige op dit gebied en er zal vast wel véél meer zijn, dan wat ik zoal bij bouwmarkten gezien heb op dit gebied..

  Anders misschien even noemen welk merk type douche+stang / kraan gekocht is, en/of een foto plaatsen?
   

  Jacovrie

  • #3
  Ik kan mij er zo ook niets bij voorstellen. Heb meer informatie nodig.
  Een foto zou duidelijkheid kunnen geven.

  Desalniettemin alvast een schot voor de boeg. Ik neem aan dat de aansluitingen allebei 1/2" is. Hiervoor zijn flexibele aansluitstukken in de handel. Wellicht is dat een oplossing.
   

  Stunz

  • #4
  Ik kan me er wel iets bij voorstellen.
  Ik moest even een plaatje zoeken, maar ik had in mijn vorige huis ook zo'n type douche.  Er gaat dus vanaf de bovenkant van de douchekraan een vaste buis omhoog en dan naar voren vanaf de wand naar de vaste douchkop. Dit geeft een klasieke indruk.
  Bij mij was de buis die vanaf de kraan omhoog gaat een beetje voor gebogen waardoor de de stang boven aan de muur met een bijgeleverde beugel vast kon maken.

  Als de kraan nu zo gemonteerd is dat de afstand van aansluiting tot de muur niet overeenkomt met de bocht in de stang, heb je een probleem. Ik denk dat dat hier aan de hand is.

  Misschien dat een klein beetje buigen aan deze stang kan helpen?
  Anders zal er waarschijnlijk een speciale beugel gemaakt moeten worden voor de stang (indien kraan te ver van de muur af) (zoals op de foto) of de kraan verder van de muur af geplaatst moeten worden (indien kraan te dicht op de muur).

  Succes.
   

  Jacovrie

  • #5
  Wanneer dit het probleem is, dan bekijken of dit opgelost kan worden met (kunststof) opvulplaatjes achter de bevestiging van de douchestang.
   

  Espaan

  • #6
  Is het mogelijk een chromen buis met een buigijzer te buigen? Iemand ervaring daarmee? Dan zou dat een oplossing zijn. Zoals Stunz eigenlijk al aangeeft.

  Alle andere oplossingen doen denk ik wel veel afbreuk aan de uitstraling die je waarschijnlijk probeert te krijgen met de kraan en stang.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Met een buigijzer is hier een verzet in te buigen.
   

  Stunz

  • #8
  Kijk wel uit met chroom. Dit is een verchroomde koperen buis. Het koper is erg bros en zal los scheuren en verschilferen is de bochten. Dan is je buis niet meer mooi.

  Dus met buigijzer zou ik zeker niet doen !!
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  We hebben nog steeds niet van "Snoepje" gehoord, over wat voor "Douchestang" het nu eigenlijk gaat.

  Alle voorgaande adviezen, suggesties en waarschuwingen zijn gebaseerd op de aanname dat het inderdaad om de door Stunz genoemde combinatie gaat... :wink:

  Misschien even afwachten tot Snoepje iets van zich laat horen?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu