Bevestigen douchestang aan wand glasblokken

Heleenvandeven

 • #1


Lieve mensen,

De bouwmarkt professionals konden mij niet helpen, maar ik weet zeker dat er een oplossing moet zijn. Wie heeft het idee?
Ik ben net verhuisd en het huis heeft een inloopdouche met een wand van glasblokken. Omdat ik het niet zie zitten om inkijk te hebben en een enorm natte badkamer na elke douchebeurt, ben ik op zoek naar een oplossing dmv een douchegordijn (ik sta ook open voor andere ideeën.)

Punt is, ik heb nu een douchestang tussen de glazen wand en de tegelwand, maar omdat de glazen wand (te) kort is, is de douche echt te klein zo. Zie tekening en foto van wat ik nodig heb.
Ik heb het dus nodig om een douchestang te kunnen bevestigen aan de glasblokken, om daarmee de wand wat te verlengen, en daarna een hoek van 90 graden met een stang naar de tegelwand.

Bij de bouwmarkt zeiden ze dat er geen enkele kit is, die sterk genoeg is om iets aan de glasblokken te bevestigen wat een lange termijn oplossing is. Ze zeiden dat het al snel los zou laten.
Ik had ook nog bedacht om het bevestigen aan de bovenkant van de glasblokken te doen ipv aan de zijkant, om het op die manier steviger te maken (ergens op rusten horizontaal lijkt me sterker dan aan de zijkant van iets), maar ook dit raadden ze af.

Wat zijn jullie ideeen? Ik hoop dat de foto's zichtbaar zijn van de situatie en wat ik nodig heb. Er moet toch iets zijn? Wat is jullie ervaring met het bevestigen van iets aan de glasblokken? Op Google kan ik niks vinden.

Ontzettend bedankt voor het meedenken!

Groeten, Heleen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Werkt alleen bij een douchegordijn in twee delen: de bocht naar boven ophangen aan het plafond met een draadeind oid, dan zijn de krachten een stuk beter verdeeld.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Boven de 90 graden hoek zul je een bevesteging aan het plafond moeten maken, of de wand verlengen.
   

  Heleenvandeven

  • #4
  Oke, bedankt. en dan met bison montagekit aan de glazen wand?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Gebruik een Hi-Tack kit.
   

  Heleenvandeven

  • #6
  Oke, bedankt, ik ga het proberen!
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
  Ontvet de tegels en glasblokken goed op de plaats waar je de stang wilt plakken.
   

  Heleenvandeven

  • #8
  Super, bedankt voor alle tips! ik heb alle onderdelen besteld, zal laten weten hoe het afloopt...
   

  Heleenvandeven

  • #9


  Het is gelukt! Het was even wachten op het extra lange douchegordijn (dat hebben ze niet in NL, alleen in China, lange leve Ali Express!). Ik heb vandaag alles bevestigd op de manier die jullie me hebben aangeraden en alles lijkt recht, stevig en goed te zitten! Ik ben er erg blij mee en tevreden over en hoop dat de constructie op de lange termijn ook solide blijft.
  Nogmaals dank
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #10
  En ook bedankt voor de terugkoppeling. Mooi om te zien dat het is gelukt.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #11
  Geweldig douchegordijn! Als het tijdens het douchen naar je toe komt krijg je dus een slurf tegen je aan :lol: :denk:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu