Beveiliging deuren/ramen blokhut

Hans1963

  • #1
Ik heb een grote (5 x 5 m) blokhut gebouwd en ingericht als praktijkruimte. De deur- en raamkozijnen zijn van de bekende waaibomenhout kwaliteit met (nog) plexiglas). Het betreft:

- een dubbele openslaande (tuin)deur,
- een klapraam van ongeveer 1 m breed x 1,5 m hoog en
- een klapraampje van ongeveer 0,6 m breed x 0,6 m hoog.

In de deuren heb ik reeds dievenklauwen geplaatst. Echter dit heeft beveiligingstechnisch weinig nut aangezien de deurscharnieren aan de buitenkant zitten. Bovendien: één keer flink duwen en het raam of deur ligt eruit. Een blokhut is nu eenmaal niet ontworpen op anti-inbraak.

Ik wil de blokhut beter beveiligen tegen inbraak. Wie heeft er ideëen over:
- een betaalbare electronische beveiliging en/of
- een bouwkundige beveiliging: hoe kan je het beste luiken maken en aanbrengen?

Graag jullie advies

groeten
Hans
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Dievenklauwen plaats je juist als de scharnieren ook aan de buitenkant zitten, dus wat dat betreft is het goed, maar er moeten er volgens het politie keurmerk veiligwonen wel 3 geplaatst zijn, of er moeten veiligheidsscharnieren zijn toegepast.

De dubbele deuren zijn een probleem met gewone sloten, maar als je een zgn. deurnaald toe gaat passen dan zal het al heel wat sterker worden omdat je dan 1 deur als het ware vast zet. (is ook te doen met onder en boven een slot). En in de andere deur weer goede sloten, veiligheidsbouwbeslag, veiligheidscilinder en sluitkom te plaatsen.
Voor de ramen geldt hetzelfde maar nu 2 dievenklauwen aan de scharnierzijde en 2 afsluitbare raamgrendels aan de sluitzijde.

Je kunt veel informatie over de juiste sloten ed. vinden op de site van het politiekeurmerk veiligwonen en kom je er niet uit dan helpen wij je hier graag verder.

Electronisch beveiligen kan natuurlijk ook, maar e.e.a hangt af van de waarde van de spullen die je binnen neer zet. Bedenk altijd dat electronische beveiliging geen inbraak voorkomt (wat sloten wel kunnen doen) maar een inbraak alleen maar signaleert en je moet dan maar hopen dat de indringer zo snel mogelijk weggaat zonder spullen mee te nemen.

suc6

Gerrit Bakker
 

Dominee

  • #3
Je zou de boel misschien nog wat kunnen versterken met extra hout waardoor het wat sterker wordt, dit geeft voor extra sloten ook wat meer houvast!

Ik neem aan dat je in plaats van zo door de deur heen loopt je ook zo dwars door de buiten wandjes trapt, dus wat extra houten platen aan de binnenkant aanbrengen kan dan ook geen kwaad!

Succes!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Niet ter zake doend antwoord verwijderd.

Moderator (sorry, die kon het even niet laten).
 

Klus_Niels

  • #5
Kijk eens of je de waarschijnlijke dunne plexiglas ramen kan vervangen door dikker spul. of eventueel, wel duurder Plexaan.

Schanieren zonder pennen in de deuren/ramen zetten??

Deur van binnen vast zetten met schuiven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
10
1
1
1
14

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu