Betonvloer op zand storten

Ankevangaalen

 • #1
Goedemiddag!

Ik heb een 100 jaar oude boerderij gekocht, die ik aan het opknappen ben. In de oude stal / keuken lag een betonvloer die er inmiddels uit is en waarin een nieuwe moet komen, op het zand.

De buitenmuren zijn enkel steens, hier komt een metal stud wand voor. De oppervlakte is 100m2. De ruimte wordt straks woonkamer en open keuken. Op de vloer moet vloerverwarming en een tegelvloer komen.

Ik heb inmiddels eea gelezen over folie, isolatie, vloerverwarming en dekvloer, maar vind het lastig de diktes te bepalen en te vinden hoe ik dit aan de zijkanten / tegen de muur / fundering het beste aan kan pakken.

Alle tips en adviezen zijn welkom, alvast bedankt! :oops:

Groet Anke
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • JudithB

  • #2
  Anke

  wij hebben een broodjeleggenvloer met daarbovenop plastic/ netten/ vloerverwarming vast op de netten,onze toplaag is 11 cm dik! het bedrijf wat er bij jou die vloerverwarming in gaat leggen kan vertellen hoe dik het minimaal moet zijn maar bij mijn weten is het voor een goeie vloerverwarming minimaal 7 cm, bij ons is deze toplaag van zandcementvloer.
  Onze buren hebben hun vloer direct op zand liggen en dat is schuimbeton geworden maar daar ligt nog geen vloerverwarming

  Judith
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Zorg dat de isolatie van de vloer doorloopt in de wand. Dat scheelt een flinke koudebrug.
   

  No Hands

  • #4
  Begin met 12cm pir plaat isolatie die in minimaal 6 cm dik tegen de wand opstaat.
  Daarop wapeningsmate, dan vloerverwarming hoh 7cm dan weer wapeningsmat en vul dan je 'kuil' met isolatiewanden op met beton.
  Zo verwarmen noemen ze betonkernactivering en is heerlijk comfortabel en zuinig stoken met ltv. Die betonvloer rond de 15cm dik maken.
  Als afwerking dun afsmeervloertje met uiteraard randisolatie tegen die koudebrug.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu