Betonvloer kruipruimte isoleren

bulldog30

  • #1
Hallo,

Het is de bedoeling dat ik onze betonnen ondervloer vanuit de kruipruimte zelf ga isoleren.
Nu loopt ik tegen een paar dingen aan waar ik niet precies weet wat ik moet doen.
We hebben een betonnen broodjesvloer om zomaar te zeggen.
Het is de bedoeling hier rechtstreeks pir platen op te plakken met high tag lijm, de randen dichtplakken met tape en de hoeken en grotere gaten vol te spuiten met pur.
Nu zijn mijn vragen:
- kan ik de pir platen er rechtstreeks op het beton plakken of moet er eerst een rachel werk op het beton zodat er een tussenruimte ontstaat(werd aangeraden door een bedrijf anders zouden de platen niet goed hun werk doen. het vertraagd dan alleen voor een uur ofzo en als de tussen ruimte er tussen zit dan heeft het zijn optimale werking)
- stel dat ik de pir platen rechtstreeks op het beton plak moet ik dan ook de tussenruimte isoleren die ontstaat omdat het een broodjes vloer.

Alvast bedankt voor het antwoorden
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bedoel je met 'het beton' de liggers of de broodjes?

In ieder geval heb je bij een broodjesvloer altijd nog een ruimte tussen PIR en beton, dus een regelwerk is niet nodig. Maak anders eens een schets van hoe je het aan wil pakken.
 

bulldog30

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie Impie.
Met het beton bedoel ik de liggers en daar wou ik rechtstreeks de pir platen haaks op plakken, naden afdichten met tape en de hoeken dicht purren
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik vind het eigenlijk een vreemd advies om ruimte te laten. Als je eps vulelementen hebt onder je vloer is er ook geen ruimte. Zou ze er direct tegen monteren.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat advies om ruimte te laten is wel logisch: dat is vanwege de aluminium cachering die infrarood weerkaatst (vergelijkbaar met de luchtzak-isolatie van dat bekende bedrijf). EPS heeft dat inderdaad niet, dus zou het daarbij onzinnig zijn.

Uiteraard is het daarbij wel van belang dat die spouw goed luchtdicht is, anders heeft het juist een behoorlijk negatief effect op de isolatiewaarde. Maar goed, zoals ik al zei: bij PIR onder een broodjesvloer heb je sowieso al een spouw. Ik zou ze dus direct tegen de liggers en/of broodjes monteren.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #6
Als er geen aluminium cachering is (wordt hierboven niet duidelijk) zou ik de tussenruimte ook helemaal opvullen. Of als dat lastig is idd luchtdichte kamers maken.
 

bulldog30

  • #7
ik doe de pir platen met aluminium aan beide kanten dus dan kan ik de tussen ruimte zo laten
oke bedankt voor de adviezen ik ga de platen gewoon zo tegen het beton plakken met beton met high tack
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #8
Zorg ervoor dat je dat beton even goed schoonmaakt, kruipruimte kan erg stoffig zijn en de lijm hecht dan niet goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu