Betonvloer in huis storten

Arjenlangeveld

  • #1
Ik heb een vraagje:

ik heb een jaren 30 huis, wat niet onderheid is. In de aanbouw van het huis zitten de badkamer en keuken. In de badkamer zat een betonnen vloertje (ongeveer 8cm dik), welke ik er uit heb moeten halen ivm rioolwerkzaamheden. Deze vloer is toendertijd op zand gestort en rustte op een paar stapeltjes bakstenen welke op hun beurt weer op een betonnen balk rustten waar ook het huis op staat (zie ook bijgevoegd plaatje). In de keuken zat een houtenvloer, welke ik om de zelfde reden heb weg moeten halen.

Nu wil ik weer in de badkamer en keuken een betonnen vloertje terug storten, maar heb, oa na het lezen van dit forum, toch nog een aantal vragen:

Ik wil de vloer op 10cm eps100 storten (eps liggend op het zand en beton staal op 3cm). Nu lees ik dat je tussen de muur en het beton een centimeter eps moet houden ivm zakken met de vloer en eventueel verzakken van het huis. Nu heb natuurlijk ook nog die uitstekende balk beton waar de muur op staat (zie tekening), maakt dat nog wat uit voor die vloer, of kan ik net zoals voorheen de bakstenen laten zitten en dat daar mijn betonnen vloer op rust (en moet ik nog steeds eps tussen vloer en wand doen).

Heb ik tevens aan 8 cm beton genoeg voor de badkamer?

alsvast bedankt.
mvg
Arjen
 

MvanV

  • #2
Het kiertje is niet alleen tegen zetting, maar ook tegen doorklinken geluid, en tegen doortrekken van kou.
Ik zou de vloer vrij proberen te krijgen. EPS100 is sterk genoeg om tussen vloer en stenenpaaltjes te zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu