Betonvloer douche

Nando1997

  • #1
Hallo ik heb nog een vraag,

Ik ben bezig met de badkamer te renoveren en na 2 lagen tegels weg gehaald te hebben en alle afvoerbuizen verlegd wil ik de vloer weer dicht storten en onder afschot naar de douchegoot van inloopdouche.
Ik heb op het forum al wat afgezocht over een zandcement vloer die minimaal 30mm dikte zou moeten hebben en dat evt nog wel eens tot 20zou kunnen gaan.

Maar bij ons is de situatie dat het afschot nu 'andersom' loopt dus waar de afvoer in de vloer komt zal zo goed als niks 3-8mm opgehoogd hoeven worden en bij het laagste stuk 50-60mm. Met egaline is de laag denk ik weer te dik en zal het ook wel aardig prijzig worden en met zandcement vraag ik me af of dit goed gaat ivm laagdikte. Als ik het bestaande beton goed aanbrand kan er dan een dunne laag zandcement over of kan ik hiervoor nog wat anders gebruiken? Bijv normaal beton en iets dikker aanmaken om nog wel afschot te realiseren.. of andere suggesties?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Ard.x A950 flexegalisatie. Deze kun je gebruiken om je afschot te creëren. En de rest waar je 6cm nodig hebt zandcement anders word het een prijzig vloertje aangezien je tussen 40 a 50 euro betaald voor een zak van 25 kg.
 

Nando1997

  • #3
En dan dus alles tussen 30mm en 0mm met dat a950 mortel maar dan ben ik nog wel een aantal zakken nodig als ik dat zo snel bereken. Is er nog een goedkopere optie?

Je begint over het merk van ard*x en daar heb ik nog een vraag over,
De muren wil ik gaan stucen met betonstuc daar had ik eigenlijk kn*uf up 210w voor gekozen +-€10 voor 25kg nou word op beton cire sites (uiteindelijke afwerking) geadviseerd met ard*x a950 of r1 te werken van wat je zegt €50 per 25kg. Wat is hier nou eigenlijk het verschil van?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
Alternatief voor A950 is stucco w140 van Bost.k, prijs is iets gunstiger.

Naast het prijs verschil zit het hem in gebruiksgemak en kwaliteit. Beide producten zijn glad af te werken zonder deze na te hoeven pleisteren met een ander product. Het voordeel hiervan is dat je minder materiaal nodig hebt voor de eerste laag betoncire. A950 heeft een hoog standvermogen dus je kunt in 1 keer een laagdikte van +3cm opzetten. geen drogingsscheuren, na 2 a 3 uur tegelbaar en na 24 uren droog. Je hoeft nauwelijks te wachten in het verwerkings process waardoor je sneller kunt werken. En toepasbaar op diverse ondergronden gipsplaat spaanplaat enz.
R1 is ook een rasendsnel product welke sausklaar af te werken is. En toepasbaar op hout.

Up w210 is alleen geschikt voor steenachtige ondergronden. Je bent hierdoor beperkter ten opzichte van De boven genoemde producten.
 

Nando1997

  • #5
Bedankt voor je reactie

De muren waar beton cire op komt zijn gasbeton kalkzandsteen en een wand wediplaat De buitenkant van zo'n wediplaat is ook tegellijm/hard materiaal. Dus is dat dan mogelijk met w210 of zou dat dan toch beter met die w140 gaan.

De prijs van die w140 is al een stuk beter ja maar ik heb ook nog wat gelezen over zilverzand met cement zal dit ook een goede optie zijn voor de vloer? Het 5-30mm deel.
Ik ben op zoek naar een voordelige(re) optie, maar tegelijk wil ik wel zeker zijn dat het goed zit.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Up w210 kan wel op de wedi. Maar voor de vloer zou ik geen risico nemen en voor de w 140 gaan omdat je deze mooi kan uitsmeren naar 0.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu