Betonvloer bonkt, loopgeluid

Lampje45

 • #21
Als je een appartementengebouw aan de min 10 dB kunt komen, dan kan dat natuurlijk ook in een rijtjeshuis. Alleen het is niet gratis. :wink:
 
 • Like
Waarderingen: Harm_B
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #22
  Ja inderdaad, je hebt het alleen wel over reductie. Dat betekent dat je nog steeds geluiden hoort. Ik hoor mijn bovenbuurman ook stampen. De beste man is nogal fors, dus ik denk dat je dat blijft houden. Sommige dingen moet je accepteren.
   
  • Like
  Waarderingen: Harm_B

  Lampje45

  • #23
  maar 10 dB staat wel voor een absorptie van het tienvoudige aan energie dat gedempt wordt. Dat is nogal wat.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #24
  Ja, maar in de praktijk blijft het allemaal heel lastig. Veel ondervloeren worden verkocht als 10 db dempend, maar dan blijkt het bijvoorbeeld te gaan om 10db Lw. Dat is heel wat anders dan 10 db deltalin.

  De gemiddelde consument weet het verschil niet en de commerciële vloerenhandelaar maakt daar gebruik van, want uiteindelijk geeft de prijs de doorslag. Ga jij je buren dan vertellen dat de vloer eruit moet, dat is niet best voor de relatie.

  Dus soms moet je een afweging maken. Als je zoals bij de meeste rijwoningen geen aanvullende regels hebt in een splitsingsreglement, hoef je dus in principe geen aanvullende maatregelen te nemen. Het is ook een heel andere situatie wanneer het gaat om bovenliggende woningen.

  In een rijtjeswoning hoor je nu eenmaal leefgeluiden van elkaar.
   

  Lampje45

  • #25
  Het gaat hier niet over wat er doorsnee gebeurt, de vraag is: kan ik er wat aan doen? En dat antwoord is gewoon ja.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #26
  Eens, maar dat kost wel geld. Ervan uitgaande dat er nu ook al een ondervloer onder het laminaat ligt, is er nu ook al sprake van een vorm van demping. De buren zullen dus ook wel "kritisch" zijn.

  Er is vanzelfsprekend wat voor te zeggen om de buren tegemoet te komen om de relatie goed te houden. Niets zo vervelend als spanning met de buren. Maar ik denk dat het vooraf wel belangrijk is om wat aan verwachtingsmanagement te doen, anders blijf je ook na aanpassingen aan de vloer discussie houden.

  Meest simpele recht toe recht aan oplossing is het toepassen van kwalitatief goede dempende ondervloer met certificering. Dit bespreek je vooraf met de buren met daarbij de opmerking dat er niet heel veel andere mogelijkheden zijn en zijdelings ook de opmerking maken dat je altijd geluiden van elkaar zult blijven horen. Daarna zou de discussie klaar moeten zijn.
   

  Lampje45

  • #27
  Ik begrijp al jouw tegenwerpingen niet, TS vraagt om een oplossing en die is er. En ja elke oplossing kost geld, maar ook dat was de vraag niet dat het goedkoop moet zijn.
  Van een cursus verwachtingsmanagement heb ik nog nooit gehoord. Ga ik ook niet nemen.
   

  Rooster

  Specialist Geluid
  • #28
  Ik ben erg benieuw naar de oplossing.
  Zullen we 10dB reductie (halvering van het lawaai) onder de 100Hz als eis stellen?
  Laat maar zien, met meetdata.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #29
  @Lampje45, ik nuanceer het probleem alleen en trek het wat breder. Dat heeft niets te maken met tegenwerpingen.

  Ja, je kunt veel aan geluiddemping doen. Maar lost dat het probleem op? Onderdeel van de vraagstelling was ook dat TS graag vooraf zeker wil weten of het probleem wordt opgelost. Aangezien je tegen reële kosten niet alle geluiden helemaal weg kunt nemen, moet je dus ook de verwachtingen van de buren mee nemen in je overwegingen. Anders kom je tot de conclusie dat je veel geld hebt uitgegeven en nog steeds klachten krijgt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu