Betonrot??

Kcavia

  • #1
Kan iemand aan de foto herkennen of dut betonrot is?

Ik repareer het graag zelf gezien de kosten, maar lees op internet dat dit een klusje is dat lastig zelf uit te voeren is.

Iemand hier ervaring mee?

Screenshot_20230210_112200_Gallery.jpg
 

Willem52

  • #2
  • Like
Waarderingen: Henk E

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Betonrot is het verder roesten van ijzer (betonijzer, ook wel wapening genoemd) in het beton. 1 mm ijzer is 10 mm roest. Je begrijpt dat het roestende ijzer het beton kapot drukt.

Of er sprake is van betonrot kan ik zo van de foto niet beoordelen (het beton kan bijvoorbeeld ook afgebroken zijn door er met iets tegenaan te stoten als een ladder of tijdens een verhuizing). Wat ik wel zie is blootliggende wapening en dat is niet goed. Dit kan namelijk (verdere) betonrot veroorzaken.

Bik rondom het ijzer het beton voorzichtig weg. Dan kun je het roestige ijzer ontroesten (staalborstel, schuren, chemisch middel). Daarna kon je met betonreparatie het beton herstellen.

Met een paar lijmklemmen en 2 plankjes kun je een soort bekisting maken waar je de reparatiemortel in kunt smeren. Plak op de plankjes wat plakband, zodat de mortel niet hecht aan het hout (op plastic van het plakband hecht het sowieso niet).

Na de droogtijd de bekisting verwijderen en eventueel het beton afwerken met betonverf als het beton helemaal droog (uitgehard is) en schoon is.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Walker

Kcavia

  • #4
Dat zijn goede tips, bedankt voor de hulp! Ik ga het zelf proberen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu