Betonrot of iets anders?

Mdeb

  • #1
Beste forummers,

Ik ben bezig met het kopen van een woning. Woning is bijna 40 jaar oud en de keuring is al geweest, hier kwam uit dat er een risicovloer in zit.
Advies wat hier uit kwam was om vloer extra laten inspecteren, want door het laagje water van 2-3 cm is er alleen vanaf het luik gekeken en was niet de gehele vloer te zien.
Ook zat er isolatie op de betonvloer wat goed inspecteren bemoeilijkte, maar wat de inspecteur kon zien vond hij er goed uitzien. Hij gaf ook aan dat als er nog geen betonrot was, het waarschijnlijk ook niet meer zou komen.

We hebben op de ontvangen foto's wel wat bruine vlekken/vegen gezien en bij een rib een bruinig hapje uit het beton. Hier heeft de inspecteur niets over gezegd. Kunnen bruine vlekken/vegen op beton ook door iets komen dan roestende bewapening? Heeft iemand een risicovloer voor betonrot met natte kruipruimte waarvan de bewapening pas heel laat is gaan roesten?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wat voor risicovloer ligt er?
Vraag het de inspecteur, die is er geweest, wij hebben hier geen werkende glazen bol
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kan beter uitzoeken welke fabriek de vloerplaten heeft geleverd. Misschien een duidelijke foto van de onderzijde van de polystyreen mogelijk dat er te zien is van welke fabriek de platen komen.

Vraagje voor de specialisten zou betonijzer roesten als het staal enigzins warm en droog in de beton ligt.
 

Mdeb

  • #4
De vloer is van het merk Manta. Ik begrijp dat een inspectie uitsluitsel zal geven en ik wil ook best een extra keuring doen maar dan moet er nog wel een 'kans' zijn dat het iets anders zou kunnen zijn. Zo'n keuring is toch nog een keer 400 euro.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu