Betonpoer aan keerwand (bevestigen)

Sonymans

  • #1
Voor een nog te plaatsen overkapping moet ik aan een zijde ongeveer 50 cm hoogte overbruggen (zie foto). Keerwanden lijkt mij een goede oplossing. De 3 betonpoeren die ik voor de in totaal 6 palen van de overkapping wil gebruiken, staan aan de op te hogen zijde niet in de grond maar aan de binnenzijde tegen de keerwand of aan de buitenzijde. Niet erg stevig denk ik.
Is het een oplossing om een gat door wand en poer te boren voor een boutbevestiging? Of zijn er andere mogelijkheden om de poeren vast te zetten?

Een andere mogelijkheid is misschien om een muurtje te lijmen of metselen (ipv keerwand) om op die manier de 3 poeren vast te zetten?
(poeren langer dan 60 cm zijn er standaard bijna niet)

Wie heeft al eens iets bij de hand gehad wat hierop lijkt?

hoogteverschil.jpg
 

Willem52

  • #2
Kun je in de keermuur geen schroefhuls inboren en daarop je palen bevestigen.
 

Sonymans

  • #3
Ik denk dat ik de komende maand de keerwanden plaats, de betonpoeren aan de binnenzijde plaats en ze vastzet met een bout door beiden. Daarna nog een zak snelcement zodat ze stevig aan elkaar vastzitten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zie het niet echt voor me. Let op dat hoogteverschil en verschil in funderingstype (door poer en keerwand te koppelen) een verschil in zetting kan veroorzaken. Of dit een probleem is, hangt af van het ontwerp en materialen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Mijn voorkeur zou uitgaan naar het niet verbinden van verschillende bouwwerken. Het ene beweegt en zet zich anders dan het andere en de zwakste schakel “verliest”.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu