Betonnen vloer met vochtwerend zeil dicht maken

Project-koestraat

 • #1
Goede middag,

Ik ben een badkamer/slaapkamer aan het verbouwen tot eetkamer en keuken. Hiervoor heb ik een tussenmuur verwijderd. Tevens heb ik een nieuw riool aangelegd onder/in de bestaande vloer. Omdat ik geen kruipruimte of kelder heb, heb ik vanaf boven een sleuf door de vloer gezaagd. In deze gleuf heb ik de nieuwe riolering gelegd. De vloer ligt direct op een zandlaag.

Ik wil nu de gemaakte gleuf dicht maken. In de bestaande vloer is gebruik gemaakt van een zwart zeil voor opkomend grondwater. Dit zwarte zeil is nu weg. Ook waar de muur is weggebroken ontbreekt het zeil.

Hoe maak ik de gleuf het beste (water)dicht? Niet overal is het zwarte zeil netjes weggekomen.... Op een aantal plaatsen is het losgerukt met de Hilti.

(nb, over een groot gedeelte van de opnieuw aangelegde riolering wordt een vaste kast gemaakt en komt het keukenblok. Slechts een stuk van 1 meter zal beloopbaar zijn. Eventuele belasting op de rioolbuis zal minimaal zijn.)


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Een foto is altijd wel handig :idea:

  Onderop leg je een stuk nieuwe folie, en daar kan je beton opstorten. Zorg dat de randen van het bestaande beton goed schoon zijn en bevochtig deze voor het storten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu