Betonnen ondervloer toilet

ike&sjan

  • #1
Hallo!
Na heel veel handig tips op het forum gelezen te hebben tijdens mijn vorige klus project, nog dank daarvoor, heb ik mij toch maar aangemeld voor wat vragen voor (klus)huis nummer 2.

Ik ben begonnen met het moderniseren van het toilet. Daar ligt nu een betonnen vloer op zand , dus geen kruipruimte met balken. Het toilet is onder de trap gebouwd en de betonnen vloer op het toilet loopt door tot onder de trapkast. Het toilet is ongeveer 0.9x1.2m.
De oude pot was tegen een muur aan gemonteerd, die onder de trap was gemetseld, die is inmiddels gesloopt om de wc ruimte te kunnen vergroten. Over de nog te bouwen nieuwe muur en de vloer heb ik enkele vragen.
1. Als eerste dacht ik een wand van een houten skelet van balken onder de trap te maken om de stortbak voor hangend wc tegen aan te monteren. Voor het houten skelet komt nog een 18mm betonplex plaat geschroefd, daartegen de stortbak gemonteerd. Is dit stevig genoeg? Ik las ergens op het forum een voorbeeld van een boot met houten skelet waarin ook de stortbak voor hangend wc werd gemonteerd. Ik las ook dat metal studs niet sterk genoeg is?
2. Het beton in de ruimte tot aan het houten skelet haal ik dan weg om het leidingwerk te kunnen verleggen, het beton in de trapkast blijft dus liggen. Als ik het goed begrijp moet ik een spleet tussen beide betonnen vloeren overlaten om scheuren te voorkomen? hoe creëer ik die spleet? Opvullen met isolatie materiaal?
3. De opbouw van de vloer heb ik van een filmpje op youtube en die ziet er als volgt uit;
  • geel zand
  • speciaal folie p200
  • 13cm pir isolatie
  • de randen opgevuld met pur
  • afstandhouders of betontegel
  • Ijzeren net, welke maten zijn geschikt?
  • Beton, nog geen idee wat de minimale dikte moet zijn?
  • Tegels of gietvloer
Is dit een correcte opbouw?
4. In de gang en de woonkamer ernaast wordt later, wellicht pas over een jaar wellicht, de vloer ook vervangen en geïsoleerd. Deze wordt dan met vloerverwarming uitgerust en het liefst heb ik dit ook op de wc echter kan ik die nu nog niet aansluiten op het systeem. Kunnen de vloerverwarmingsbuizen net buiten het beton worden afgesneden om het later met de rest van het systeem te verbinden en te gebruiken?

Dit was het voor nu wel even, wie kan mij helpen met het beantwoorden van deze vragen?
 

ike&sjan

  • #2
Hierbij een plaatje bij het praatje:

1660128301219.png
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu