Zandcement verwijderen van dunne betonnen ondervloer

Bob23

  • #1
Hallo,

Tijdens het verwijderen van de cementdekvloer van de begane grond kwam ik erachter dat de onderliggende betonvloer boven de kruipruimte slechts 7cm is.

Tijdens het jekkeren merkte ik ook dat de ondervloer minder massief "reageert" dan normaal. Ik denk dat het platen beton zijn.

Moet ik me zorgen maken, of is 7cm toch dik genoeg?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Is afhankelijk van de overspanning.
Hoe oud is het huis?
Is de onderkant nog goed, niet aangetast?
 

Bob23

  • #3
Bedankt voor de reactie. Het bouwjaar is 1972. Het beton lijkt wel goed. Ik ga wel even foto's maken en toevoegen van de vloer en vanuit de kruipruimte.
 

Bob23

  • #4
Hallo,

Ik heb de kruipruimte bekeken en zoals op de foto's te zien is bestaat de vloer uit betonnen broodjes op betonnen balken. Vanwege de balken denk ik dat ik de cementdekvloer er wel voorzichtig af kan jekkeren (moet nog hier en daar een hoopje) In het ergste geval, als zo'n broodje kapot gaat kan ik het weer relatief eenvoudig repareren dacht ik.

Ik bedenk me dat 1 broodje barsten had, moet ik daar iets aan doen? op het beton komt 20mm steenwol, folie, draadstaalnet met 16mm vloerverwarming en (vanaf folie) 6 cm zandcement op. De afwerking wordt een paar mm dikke giet of troffelvloer.

Wat denkt u ervan?


 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Als die barst al in het broodje zat -> lekker laten zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu