Betonnen onderdorpel storten

Ron Visser

  • #1
Hallo allemaal,

Na een lekkage ben ik erachter gekomen dat de onderdorpel van mijn badkamer kozijn verrot is, tot mijn verbazing staat de onderdorpel rechtstreeks op de beton (komt misschien wel vaker voor).

Nu was eigenlijk mijn idee (omdat het kozijn toch op de beton staat) om de onderdorpel ervantussen te zagen en deze te storten van beton.

Mijn vraag is nu hoe ik dit het beste aan kan pakken (wel of geen betonijzer, kan ik hier DHZ-zaak beton voor gebruiken, moet ik de bestaande vloer behandelen ivm aanhechting, enz).

Bij voorbaat dank, Ron
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als de ondergrond stabiel is, is in theorie geen wapening nodig. Ik zou het toch altijd even doen, al is het maar wat kippegaas. Je hebt altijd wat krimpscheuren.

DHZ beton is evengoed beton als van een centrale, en een dorpel heeft echt geen B65 nodig :) Ik zou er wel waterdicht-toeslag doorheen doen.

De dorpel onder m'n voordeur heb ik gemaakt van cementstuc (raaplaag), dat is waterdicht cement, wat mooi glad afgestreken kan worden, veel mooier dan zandcement of beton. Erin staan een paar bedoelde en onbedoelde kattepootjes (vergeten af te dekken tijdens het verharden) :) Ik vond beton niet echt nodig.

grtz
Henk
 

Fiesiekus

  • #3
Precies zo heb ik de drempel van een schuur gemaakt. Aan weerszijde 2 balkjes waartussen de cement gestort en afgestreken wordt. Knoerhard.
 

Ron Visser

  • #4
Bedankt voor de reacties.

Dat met die cementstuc zal ik zeker gaan overwegen. Is dit ook gewoon te koop in de DHZ-zaak, heb hier eigenlijk nog nooit op gelet.
Ik ga wel even zoeken op internet, kan ik vast wel wat van vinden.

Nogmaals bedankt.

Groetjes Ron.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu