Betonnen raamkozijn herstellen

Doesdoes

  • #1
Hey!

In mijn atelier zitten deze betonnen ramen; ik schuurde die al wat op (om straks dubbel glas in te stoppen), en over het algemeen zijn ze in een goeie staat, behalve dit stuk hier op foto, waar de cement lang geleden afbrokkelde (hij voelt nu overal goed stevig aan). Zal ik dit herstellen met een reparatiemortel? Zo ja, welke soort raden jullie aan?

Ik vermoed dat het ook een probleem is dat die ramen geen druiplijst hebben, dus overweeg ik om er zelf één te maken van aluminium en eronder te kleven. Wat denken jullie daarvan?
20220720_151309.jpg

Dankje! Does
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik denk dat de sponning niet diep genoeg is voor dubbel glas.
 

Doesdoes

  • #3
Het glas is er al eigenlijk. En de leverancier bekeek het samen met me. Ik heb 3mm over voor silicone (behalve waar de rand beschadigd is dus).
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Je kan het proberen met een pc mortel, maar betonreparatie is een vak apart.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
3 mm is veel te weinig. Zoek eens op “vacuümglas”.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Hoe diep is de sponning in het beton?
 

Doesdoes

  • #7
Ik testte twee ramen uit aan de achterkant van mijn atelier en ik krijg twijfels over mijn afkitten. Ik wou de oude stopverf wat imiteren met mijn kit maar hij is me wat te onregelmatig, zeker als ik de volgende nog wat breder wil doen.

Misschien is het beter om toch stoppasta te gebruiken? Of kies ik er voor om bij het kitten enkel de dunne sponning te vullen. Of is er een reden (behalve het uitzicht) om de zwarte rand te bedekken? Want met een fijner kitlaagje zien ze er volgens mij ook strakker uit.
20220814_120503.jpg
20220814_120458.jpg
.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu