Betonnen keukenblad in het werk storten.

LucasNL

  • #1
Hey iedereen! Ben hier nieuw en heb al eens zitten googlen maar om alles toch overzichtelijk te houden voor mijn project wil ik een eigen onderwerp plaatsen.

In de zomer wil ik mijn keuken verbouwen, de bestaande keukenkastjes kunnen blijven (enkel nieuwe deurtjes) en het keukenblad wil ik van beton maken. Omdat het een L-vormig blad gaat worden (beide kanten 2 meter lang), wat niet praktisch is met tillen, wil ik het blad ter plekke storten. Onderstaand de volgende vragen:

-Heeft iemand positieve ervaring en tips met een bepaalde samenstelling van beton voor dit project?(gewoon van de bouwmarkt?) Ook vraag ik mij dan af hoe je dit verwerkt en mooi vlakstrijkt :) ik heb een aantal filmpjes gezien dat je tijdens het drogen wat portzand kan strooien en gladstrijken, maar ik ben benieuwd wat jullie bevindingen zijn.
-Hoe dik adviseren jullie om het blad te storten? Op internet zie ik dat er vaak gebruik wordt gemaakt voor een verdiepte opstand aan de randjes waardoor het lijkt dat het blad dikker is, maar hoe dik moet de kern zijn incl. een wapeningsnet.
 

LucasNL

  • #2
Ow en nog een aanvullende vraag, als je een verloren kist maakt (plaat onderkant die blijft), wat voor soort plaat heb ik dan nodig? Betonplex is natuurlijk niet alleen om te bekisten maar ook een waterkerende laag om het vocht niet uit het beton te trekken. Gewoon multiplex bijvoorbeeld een oplossing?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Dit onderwerp is al diverse malen besproken hier.
Wellicht die onderwerpen even doorzoeken mbv de zoekfunctie?
 

BartS

  • #4
Ik heb een paar dagen geleden al een paar mooie antwoorden gekregen. Niet op al jouw vragen, maar wel een paar:

 

LucasNL

  • #5
Top! Ja die uitwerking lijkt mij prima. 40mm met een dunne aardenet is ook geen gek idee, gewoon met wat schroeven in een 18mm multiplex als afstandhouders.
Ik zie op internet dat mensen met een schuurmachine het beton trillen, ook erg slim bedacht! Zit alleen nog te kijken wat een goeie betonsamenstelling is en hoe ik het mooi glad strijk zodat er zo min mogelijk geschuurd hoeft te worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu