Betonnen balkon van onderaf isoleren

Steentjuh

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben een woning gekocht waar een aanbouw is aan gezet. Nu zit hier het oude balkon nog in het dak verwerkt. Dit balkon is van beton, de rest van hout. Het balkon is van bovenaf met ongeveer 2cm pir geïsoleerd, het platte dak met 6cm pir.

Nu willen wij hier nog meer gaan isoleren, het platte dak is geen probleem, het balkon echter wel. We kunnen hier niet meer omhoog omdat de deur anders niet meer opengaat.

Mijn vraag aan jullie : Kan ik het betonnen balkon ook van onderaf isoleren? Ik zal een foto bijvoegen zodat het hopelijk wat duidelijker is.

Groetjes Stijn
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heeft die muur een spouw zal je deze aan de bovenkant luchtdicht moeten maken en misschien iets aan de ventilatie van die spouw moeten doen.

PIR/PUR met alu kan je aan de onderzijde aanbrengen.
Alu gecacheerde platen zijn zijn dampdicht je krijgt daardoor altijd een goede constructie. Let op dat de platen zorgvuldig worden aangebracht zonder kieren of gaten.

Ik zie een buitenmuur die een binnenmuur is geworden. Waak je voor knooppunten waar koudebruggen kunnen ontstaan met schimmel aan de binnenzijde tot gevolg.
 

Steentjuh

  • #3
De muur is inderdaad in spouw uitgevoerd, is afgepurd en geventileerd.

Oke dan gaan we aan de onderzijde bij isoleren. Ik was bang voor condens aangezien de bovenzijde ook al geïsoleerd is. Maar beton is daar natuurlijk redelijk ongevoelig voor.

De aanbouw staat al 30 jaar zonder enige schimmelvorming, en wel geisoleerd dus ik hoop dat dit nu ook zo blijft.

Bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Door het aanbrengen van dampdichte materialen ga je het klimaat van die leefruimte behoorlijk veranderen. Die 30 jaar daarvoor die tellen dus niet meer. Het deel vocht in de lucht gaat niet meer van binnen naar buiten maar blijft in die ruimte. Ventileren wordt het toverwoord.

Quoten in deze situatie wordt hier gelukking niet gewaardeerd.
 

Steentjuh

  • #5
Ik wil alleen het balkon van binnenuit isoleren, het houten gedeelte kan aan de buitenzijde geisoleerd worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu