Betonlak in de badkamer

Robie59

  • #1
Hoi, wij zijn de badkamer aan 't verbouwen, en willen de wanden een betonlook geven. De wanden zijn nu opnieuw gestucadoord en nu moet er een (blanke) lak over het stucwerk. Heeft iemand hier ervaring mee, zoja, welke waterbestendige (beton) lak kunnen we dan het beste gaan gebruiken??
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Waarmee heeft de stucadoor de wanden afgewerkt ? Gipsproduct of cementgebonden product ?
 

Robie59

  • #3
Bedankt voor je reactie!

Cementgebonden product (Ardex)
 

Robie59

  • #4
Ardex a950, om precies te zijn......
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Cementgebonden pleisterlaag kan worden behandeld met een blanke dispersieverf. ( Laat u in de speciaalzaak voorlichten ).

De muur dient wel eerst Ph (7 ) neutraal te zijn omdat anders de alkalien het bindmiddel van de verf kan aantasten. Gevolg: verzepen. U kunt de ondergrond ph neutraal maken door toepassing van een fluateringsmiddel.

Voor de ph bepaling kunt gebruik maken van een indicator papiertje. Het toepassen van een fluateringsmiddel moet UITDRUKKELIJK volgens de voorschriften worden uitgevoerd.

U kunt, omdat het een badkamer betreft, ook gebruik maken van een chloor-rubberverf. Deze is vrij sterk en bestand tegen alkalien / chemicalien. Helaas niet in blanke lak te verkrijgen, dus u zult een betontint moeten uitzoeken indien uw keuze hierop valt.
 

Robie59

  • #6
Kees, bedankt!!!! De stukadoor had al gezegd dat ik nog een paar weken moest wachten met lakken, daar er nog bepaalde stoffen reageren met elkaar, waardoor alles weer van de muur kan komen.

Bedankt, ik ga me richten op dispersieverf.....!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu