Beton storten afwijkingen

Remcodo

  • #1
Afgelopen week heb ik ter vervanging van onze balkenvloer beton laten storten op EPS (uiteraard met folie er tussen). Daarbij het peil aangegeven obv 90mm onder de dorpel. Bij het nameten leek het allemaal behoorlijk vlak met ergens een m2 stuk waar het ±1cm afwijkt. Dat lijkt me geen probleem. Maar bij het nameten van het peil ten opzichte van de dorpel bleek 2cm minder stort te zijn dan aangegeven. In principe kan dit met de dekvloer worden opgelost maar die 600-700L dekvloer zal toch betaald meoten worden. Bij het aangeven van dit gebreke bij de uitvoerder van deze klus kreeg ik als antwoord:

Maar die geven aan dat ze gevraagd hadden wat de hoogte moest zijn. Waarop er een hoogte is aangewezen. Die hoogte hebben ze aangehouden.
En dan zou het natuurlijk altijd kunnen dat er wat in zit, maar het is ook geen afwerkvloer. In een ruwvloer kan altijd wat inzitten. Hebben we ook in de voorwaarden staan allemaal.


2cm afwijking op een totale dikte van 12cm lijkt me nog al wat, of ben ik te precies hiervoor?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
vanwaar de conclusie met betrekking tot het minder storten?
heb je de dikte van de vloer nagemeten?
 

Remcodo

  • #3
Nou natuurlijk de dikte zelf niet maar als ik eerst EPS heb gelegd tot 210mm onder de dorpel en daarop 120mm beton dan zou ik 90mm over moeten hebben, toch? Ofja, er is natuurlijk wel wat krimpt. Maar nu heb ik 110mm over. De vraag is dus eigenlijk of zo'n afwijking van 20mm acceptabel zou moeten zijn of niet?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
het beton is gestort door derden en niet door u zelf, helaas beoordelen we geen werk van derden en zult u er zelf moeten uitkomen met uw aannemer vandaar een slotje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu