betontegels in berging vervangen en beton storten is geen optie.

svdb

 • #1
beste medeklusser,

Ik wil onze vloer in de berging vervangen door een geïsoleerde vloer, de honden komen er te liggen en een klein keukenblok voor de voorraad. een ander gedeelte wordt gebruikt voor fietsen en scooter. Op dit moment liggen er tegels in.
Nu lopen we tegen een aantal praktische zaken aan.

het makkelijkste is uitgraven en betonstorten. Dit gaan niet lukken omdat de fundering van de berging de druk van het beton waarschijnlijk niet aan kan en ik wil niet het risico lopen dat de muren naar buiten worden gedrukt.

Nu had ik zelf bedacht er een renovatie cassettevloer neer te leggen. Uitgraven tot ongeveer 25 cm diepte dan een kunststof dwarsligger plaatsen en hierop te cassettevloer leggen. deze ligt iets vrij van de kant en dan vervolgens de zijkanten afpurren. en vervolgens een OSB houtlaag er op en dan afwerken met laminaat.

ik kan aan de zijkanten geen stalen balken bevestigen om de vloer op te leggen hij zal dus op het zandbed moeten liggen of net er boven.

mochten er mensen zijn met ideeën dan hoor ik het graag. de ruimte is ongeveer 4 bij 8.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  svdb schreef:
  het makkelijkste is uitgraven en betonstorten. Dit gaan niet lukken omdat de fundering van de berging de druk van het beton waarschijnlijk niet aan kan en ik wil niet het risico lopen dat de muren naar buiten worden gedrukt.
  Waarom kan de fundering de druk niet aan? Wat voor fundering hebben we het over?
  Waarom denk je dat muren naar buiten worden gedrukt?

  Een renovatievloer moet afdragen op de uiteindes. Deze wordt niet op de grond gelegd.
   

  Hharbers

  • #3
  waar haal je d einfo vandaan dat je fundering dit niet aan kan?


  Post anders even een tekening hoe je fundering en vloer nu is opgebouwd
  Een betonvloer dragend op zand oefend maar zeer beperkt (geen) druk uit op je fundering dus ik zou me daar niet zo druk over maken.

  Vraag voor zekerheid even bij een constructeur

  Eventueel is schuimbeton nog een optie, dit is "lichtgewicht" beton
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu