Beton storten aanbouw bijkeuken

Pinkie

  • #1
Dag bouwers en klussers,

In de bijkeuken wil ik beton storten. Alleen ben ik gaan onderzoeken hoe ik het beste kan doen. De vloer loopt namelijk af omdat er vroeger een douche stond.
Bij foto 1 (radiator) is die bijna 5 cm hoger dan bij foto 3 (wasmachine) in de hoek. Hij loopt dus af naar de wasmachine. Hierbij heb ik meerdere vragen;

- Bij vloer storten moet je als je begint met beton storten eerst de vloer egaliseren heb ik gelezen. Welk gereedschap kan ik hier het beste gebruiken? Zit een beste verhoging, dus moet flink wat afgebikt worden.
- Ik wou PIR isolatie eronder doen; maar dan moet ik wel zoveel weghalen. Aanbouw heeft ongeveer 10+- aan beton vermoed ik. Dus ik dacht dat daardoor het niet meer te doen. Weet niet of iemand hier iets op aan te merken heeft?
- Ik wil het met mengverhouding in betonmolen doen, echter zie je dit nooit meer. Misschien is er iets anders na al die jaren op de markt of gewoon betonmolen zoals vanouds gerbruiken? (Grote slangen zoals bouwbedrijven tegenwoordig is bij mij niet aan te beginnen)
- Op foto 3 zie je, heel onduidelijk, in de grond een afvoer. Die ga ik dichtmaken met een dop. Echter om de pvc heen is het nog open. Waarmee kan ik het beste dichtsmeren vanwege de beton?
- Op youtube zeggen ze dat je minimaal 5 cm beton moet storten. (6,7 aan te raden stond erbij) In de huidige omstandigheden wat je ziet bij deze vloer is het minimale ook echt 5?

Ik hoor graag van jullie, alvast bedankt!

1.jpg 2.jpg 3.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Advies is om de bestaande vloer eruit te slopen, en dan de vloer te isoleren.

Dan ben je goed bezig.

Als je meer als 10 kuub nodig hebt, zou ik een wagen laten komen met pomp.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu