Beton cire over bestaande tegels?

Baukie84

  • #1
Dag heren en dames,
Graag leg ik jullie wat voor.
Wij willen de badkamer veranderen. Nu willen we uit de muren de profiel tegels bikken en dit dicht smeren met snelcement.
20220117_160338[1].jpg

Daarna schuren en primer voor beton cire erover aanbrengen.
Daarna de werkelijke beton cire 2 keer aanbrengen.
Er is ons getipt dat het dan extra water dicht zou zijn. Mijn vraag is: welke stap slaan wij over en wat zijn de risicos?

Alvast bedankt voor de input.

MVG
 

Wiebrenk

  • #2
Je vraagt om een stappenplan wat vaak bijgeleverd wordt door de leverancier zelf… Zo weten wij niet of dit product waterdicht is, en misschien is dat niet nodig (natte cel ?) Is het te gebruiken product dit niet en ben je wel opzoek naar een waterdicht systeem moet je ondergrond dit gaan voorzien hetzij je bestaande tegelwerk of dmv een rubber coating oid.

Zelf zou ik niet zo snel gaan bikken in je bestaande tegelwerk; er bestaat een kans dat je hierdoor de tegels eromheen los(ser) tikt. Dit kan later problemen geven icm je stucwerk.. ik zou dit eerder vlak slijpen met een diamant komschijfje maar die moet je maar net hebben. Lamellen schuif of afbraam is de mega budget oplossing, zuig wel je stof goed af…probeer anders voorzichtig een begin te maken met een beitel misschien wip je de profielen er zo uit. Dichtsmeren met wat poeder tegellijm.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Je zult toch eerst de wanden volledig spiegelglad moeten stuken voordat je de beton ciree aan kunt brengen.
Want elke oneffenheid, deukje en krasje blijf je anders zien.
En dat geld natuurlijk ook voor de voegen.
En die extra waterdichtheid zal niet veel toevoegen aan de tegels.
 
  • Like
Waarderingen: Baukie84

Haplo

  • #4
Als je die profielen eruit wil bikken, met een flex de voegen eruit slijpen. Dan staat er geen spanning meer op de aangrenzende tegels als je ze eruit bikt.
 

Baukie84

  • #5
Vanavond na beraad toch de keuze gemaakt om over te gaan op tegels. Zoals peter aangaf is dat de meest veilige keuze. Bedankt allemaal.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
:prima:
 
  • Like
Waarderingen: Baukie84

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu